5x tips als jouw evenement is afgezegd
Geplaatst op 17 maart 2020 in Branding

5x tips als jouw evenement is afgezegd

Balen! Op het allerlaatste moment is jouw goed voorbereide evenement of beurs alsnog afgezegd. Je hebt er al veel tijd, geld en energie aan besteed. Maar wat doe je dan? Steek je kop niet in het zand en gebruik positieve energie om alsnog die spetterende indruk te maken. Wij helpen je een handje en geven enkele tips.

Soms is een organisator genoodzaakt een evenement af te lasten of te verschuiven. Dit is vervelend voor alle partijen en iedereen doet dan ook zijn uiterste best dit te voorkomen, maar helaas lukt dat niet altijd. Talloze beurzen en congressen worden geannuleerd of verschoven naar een latere datum. Laat je niet ontmoedigen! We slaan ons er samen doorheen.

Event afgelast? Wat nu!

First things first. Zodra de beslissing genomen is, dien je alle betrokkenen op de hoogte te brengen van het nieuws. Communiceer snel, kort, krachtig en helder. Kom direct to-the-point en leg uit wat de reden achter de afgelasting of verplaatsing is. Stel daarnaast een contactpersoon aan die te allen tijde beschikbaar is voor vragen. 

Vervolgens is het tijd om door te pakken. Zorg dat je ook zonder een evenement zichtbaar bent en blijft. Maak jezelf uniek. Alleen als je met je hoofd boven het maaiveld uitkomt, krijg je zichtbaarheid. Ga voor een hippe quote in een fancy font en jouw katoenen tas verdwijnt zeker niet onderop de stapel. Tegelijkertijd zorg je voor minder plastic op straat. Twee vliegen in één klap!

Happy workspace from home

Het komt voor dat aangeraden wordt om binnenshuis te blijven. Uit onderzoek blijkt dat je productiever bent thuis dan op kantoor. Het sociale contact met collega’s is echter minder. Thuiswerken heeft dus voor- en nadelen. Een ding is zeker: het werkt alleen met een fijne, complete en inspirerende werkplek. Draag jouw steentje bij en fleur een (thuis)werkplek op! Hoewel je niet terug te vinden bent op de beursvloer, ben je zeker zichtbaar op de werkplek van jouw klant.

Zorg voor een praktisch, stijlvol relatiegeschenk. Bijvoorbeeld een koptelefoon, een extra grote koffiemok en onze favoriete bamboe draadloze oplader. Zo blijf je langdurig zichtbaar op dé meest relevante plek: de werkplek van je klant.

Wie schrijft, die blijft!

Laat een evenement niet in het water vallen! Als een klant niet naar jou komt, dan jij maar naar hen. Een notitieboek past eenvoudig door de brievenbus. Bambook kan zelfs keer op keer gebruikt worden. Zonder papier te verspillen, kun jij aantekeningen maken, je to-do’s bijhouden en afspraken inplannen. Foutje? Corrigeer deze eenvoudig met de achterzijde van de stift. Wanneer je aantekeningen langer wilt bewaren, kun je de pagina’s scannen met de gratis app. Dat is pas efficiënt werken.

Stap uit je comfortzone en val op zonder gebruik te maken van een evenement. Wereldwijd worden er iedere seconde 125 pennen verkocht. Dit is slechts een fractie van het aantal pennen dat in omloop is. Je ziet ze terug op het bureau, in de auto of op de keukentafel. Met een balpen van tarwestro kun jij jezelf onderscheiden. Vertel jouw duurzame verhaal en zorg ervoor dat je binnen no-time terug te vinden bent op al deze hot-spots!

Eerlijk genieten

Een afgelasting is voor iedereen vervelend en niet wenselijk. Veel mensen hebben afgelopen maanden hun ziel en zaligheid gestoken in de organisatie. Steek daarom bezoekers of andere mede gedupeerde een hart onder de riem en stuur ze een bedankje voor hun inzet. En wat werkt nou beter dan een stukje heerlijke Tony’s Chocolonely als een pleister op de wonden?

Al met al draait het er vooral om dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Wil je graag advies over de manieren waarop jij relatiegeschenken kan inzetten bij het afgelasten van een evenement of beurs? Neem contact op met onze product experts. We denken graag met je mee. En vergeet niet dat het belangrijk is om vooruit te kijken naar dat ene, nog veel mooier en geslaagder volgende evenement. Want zolang we niet weten naar welke haven we koers zetten, is geen enkele wind gunstig.

Deel dit bericht