Maak indruk met een bijzonder relatiegeschenk
Geplaatst op 16 oktober 2019 in Branding

Maak indruk met een bijzonder relatiegeschenk

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Een gezellige, drukke periode die samengaat met nadenken over eindejaarsgeschenken. Hoe pak jij het aan? Wordt het weer een fles wijn of ga je dit jaar écht opvallen in de grote massa? Geen zorgen, wij helpen je kiezen.

1. Bepaal wie het relatiegeschenk krijgt

Het is essentieel om goed na te denken voor wie je iets zoekt. Weet wie het relatiegeschenk uiteindelijk gaat gebruiken en stem het product dat je geeft op deze doelgroep af. Zijn dit klanten, je collega’s of zakenrelaties? Kijk bijvoorbeeld naar de verhouding man-vrouw, de verdeling in leeftijd of een specifiek interessegebied.

2. Budget bepalen

Niet geheel onbelangrijk: bepaal het budget. Dit voorkomt dat je te veel (of te weinig) uitgeeft bij de keuze voor een relatiegeschenk. Een geschenk van hogere kwaliteit is kostbaar in aanschaf, maar heeft tegelijkertijd een langere levensduur. Zo kan de ontvanger een geruime tijd genieten van jouw cadeautje.

TIP: voor relatiegeschenken aan bestaande klanten gelden aparte belastingregels. Je kunt tot €227,- per jaar per ontvanger de btw aftrekken. Meer weten? Lees dit artikel

3. Van wauw-effect naar blijvende indruk

Een blijvende associatie met je merk creëer je door een logo of andere merk-uiting op het gekozen relatiegeschenk te drukken. Bij elke zucht van tevredenheid zal de ontvanger aan jouw bedrijf denken. Op deze manier werkt een relatiegeschenk nog effectiever en bouw je samen aan een positieve band.

WakaWaka powerbank

Het geven van een relatiegeschenk is meer dan een bedankje. Het geschenk staat symbool voor de eigenschappen van je merk. Check daarom of het gekozen product voldoet aan de belangrijkste kernwaarden van jouw bedrijf. Heb je MVO hoog in het vaandel staan? Kies in je selectieproces voor duurzame relatiegeschenken. We verzekeren dat iedereen met een WakaWaka powerbank geniet van alle zonuren in 2020. Zoek je een all-round hit die iedereen leuk vindt? Denk dan aan een thermosfles voor onderweg. Natuurlijk met een trendy look.

4. Trends relatiegeschenken 2019

Soxs sokken met eigen label

Na lang wikken en wegen is het tijd om knopen door te hakken. Leg jouw belangrijkste overwegingen voor doelgroep, budget en associatie naast de trends van dit najaar. Kies bijvoorbeeld high-end merken van Hollandse bodem. Denk aan sokken bedrukken van Soxs. Gegarandeerd dat dit geschenk voor het warmste geluksmoment van de dag zorgt. Of kies je voor een lekker en verantwoord merk? Denk dan aan chocolade bedrukken met logo. De nieuwste smaken van Tony’s Chocolonely met bedrukte wikkel. Onweerstaanbaar!

Pinkcube kan je helpen

Kom je er toch niet helemaal uit en kun je een boost creativiteit gebruiken? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We zoeken dan samen naar een bijzonder relatiegeschenk waarmee jij een blijvende indruk achterlaat. Want niks is fijner dan een geschenk geven waar mensen ook echt blij mee zijn en waar ze nog lang iets aan hebben!

Deel dit bericht