6 x gadgets voor een productieve thuiswerkdag
Geplaatst op 7 december 2020 in Inspiratie

6 x gadgets voor een productieve thuiswerkdag

Het coronavirus heeft onze manier van werken drastisch veranderd. Nog nooit werkten we zoveel thuis. En ondanks dat we al een lange tijd geconfronteerd worden met het nieuwe normaal, zijn we toch nog zoekende naar de ideale thuiswerkplek. Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal work from home gadgets geselecteerd waarmee je de thuiswerkdag een stuk efficiënter maakt en waarmee je, ondanks de afstand, toch met elkaar in verbinding blijft.

Veiligheid op één
Wanneer we in onze charmante thuis-werk-kloffie voor de computer zitten te zwoegen voor een deadline, kunnen we natuurlijk geen pottenkijkers gebruiken die meegluren via de webcam. Zeker niet wanneer we te maken hebben met privacygevoelige informatie. Daarom is het van groot belang om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen voor jou en je medewerkers, zoals het aanschaffen van een webcam cover. Dit handige schuifje bevestig je aan je webcam en schuif je makkelijk open wanneer je wél toegang tot je webcam wil verlenen. Zo kunnen jij en je medewerkers veilig aan de slag!

Zorgeloos scrollen
Efficiëntie tijdens je thuiswerkdag is key. En daar kun je een muis die stroef over de tafel glijdt niet bij gebruiken. En je wilt natuurlijk ook niet dat de bureau- of eettafel van je medewerkers beschadigen door de frictie die ontstaat wanneer de muis heen en weer beweegt. Daarom is een goede muismat onmisbaar en dus zeker de investering waard. Wist je ook dat je deze muismat kunt personaliseren? Wat dacht je van een bedrukking met een leuke teamfoto en een pakkende quote. Zo is dat saamhorige gevoel toch nog een beetje aanwezig bij je medewerkers.

Koffie, altijd een goed idee
Humanity runs on coffee’, zeggen ze wel eens. En we kunnen ons voorstellen dat jouw werkdag, of die van je werknemers, soepeler verloopt met een paar koppen koffie. En hoe gaaf is het om een koffiemok uit te delen met je eigen logo of een leuke pakkende tekst? Dat is nog eens een toffe eyecatcher voor op het bureau van jou en je collega’s. We hebben in ons assortiment veel verschillende koffiemokken. Vaatwasserbestendig, met je eigen pms-kleur, met een vintage design of met een houten deksel die je ook kunt gebruiken als onderzetter. Handig hé? 

Uiterste concentratie
Voor onszelf en onze medewerkers willen we het kantoorgevoel thuis zo goed mogelijk nabootsen. Enerzijds missen we het geroezemoes op de achtergrond, maar anderzijds moeten we ons ook concentreren verschillende werkzaamheden. Daarom zijn oordopjes of een hoofdtelefoon de perfecte tools om de prikkels om je heen te tackelen. Vooral de noise cancelling waarbij je bij wijze van spreken een bom kunt horen afgaan. Zo hoef je je dus niet langer te storen aan de bladzuiger van je buren of het geblaf van je hond. Wel zo handig wanneer je je moet focussen. Bovendien bestaan er ook draadloze oordopjes waarbij niet telkens in de knoei komt met je draad. Alles voor een relaxte werkervaring! 

Oldskool plannen met een agenda
Een goed begin is het halve werk. Besteed daarom extra aandacht aan een vliegende start van jouw dag en die van je collega’s. En hoe maak je die vliegende start? Juist, door een planning of een lijstje te maken in je traditionele papieren agenda of notitieboek! Hiermee voorkom je dat het één grote chaos wordt in je hoofd. Want wanneer we onze taken goed plannen, zorgt dat uiteindelijk voor structuur en houden jij en je werknemers meer energie over voor andere dingen. Win-win situatie dus! Bovendien heb je bij Pinkcube veel keuze uit verschillende overzichtelijke agenda’s en notitieboeken die je ook nog eens kunt personaliseren in je eigen huisstijl. Dit is dus een mooie manier om je medewerkers een handje te helpen bij het creëren van een gestructureerde werkdag. 

An apple a day, keeps the doctor away
Een gezond eetpatroon is belangrijk. Zeker wanneer ons immuunsysteem meer te verduren krijgt tijdens de griepmaanden en de coronapandemie. Gelukkig draagt het eten van fruit bij aan een gezonde levensstijl. Door elke dag minimaal één stuk fruit te eten, geven we ons immuunsysteem en energielevel een enorme boost. En door hier als bedrijf aan bij te dragen, zul je merken dat je medewerkers zich beter kunnen concentreren. Steek daarom je werknemers een hart onder de riem door een gepersonaliseerde fruitmand op te sturen. En wist je dat je ook een appel kunt bedrukken met je logo in het wit? De inkt die op de appel wordt bedrukt is namelijk eetbaar, getest en goed bevonden door officiële instanties. Deze sappige appeltjes zijn houdbaar tot  twee weken na levering, mits ze gekoeld bewaard blijven natuurlijk. 

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen