Let op: per 1 juli 2021 betaal je statiegeld voor kleine plastic flesjes
Geplaatst op 8 juni 2021 in Nieuws

Let op: per 1 juli 2021 betaal je statiegeld voor kleine plastic flesjes

Vanaf dinsdag 1 juli betaal je niet alleen voor grote plastic flessen statiegeld, maar ook voor kleine plastic flesjes met een inhoud van minder dan één liter.  Lever je deze kleine flessen in? Dan krijg je €0,15 cent statiegeld terug. Deze maatregel wordt door De Rijksoverheid ingevoerd om plastic zwerfafval drastisch te verminderen. In deze blog lees je wat deze maatregel voor jou betekent en tot wanneer u nog statiegeldvrije bestellingen kan plaatsen bij Pinkcube.

Staatssecretaris van Veldhoven heeft het besluit genomen om per 1 juli 2021 statiegeld in te voeren op kleine plastic flesjes om zo plastic zwerfafval tegen te gaan. Dit besluit is hard nodig, want wist je dat van de 900 miljoen kleine flesjes die per jaar worden verkocht, 100 miljoen flesjes in de natuur belanden? Een zorgwekkende constatering waarmee duidelijk wordt dat het vijf voor twaalf is en dat er iets moet gebeuren.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Verkoop je zelf plastic flesjes? Dan ben je verplicht deze in te nemen wanneer  je valt onder een van de bovenstaande categorieën. De overheid heeft horeca en kleine bedrijven uitgesloten voor deze verplichting. De producenten van de plastic flesjes zijn verantwoordelijk voor het invoeren van dit systeem en dragen de kosten hiervan.

Heb je vragen over deze nieuwe regeling of wil je advies over het bedrukken van waterflesjes? Neem dan contact op met onze productexperts.

 

Deel dit bericht