Pak je kans: de WKR is in 2023 verruimd naar 3%

22 november 2022 Geschatte leestijd: 3 minuten
Pak je kans: de WKR is in 2023 verruimd naar 3%

Heb je het al meegekregen? Het kabinet verlaagt de loonlasten voor werkgevers in 2023. Eerder werd op Prinsjesdag al aangekondigd dat de vrije ruimte in de WKR wordt verruimd van 1,7% naar 1,92% tot een loonsom van €400.000,-. Nu wordt de WKR zelfs tijdelijk verruimd naar 3%. In 2024 gaat dit percentage voor de vrije ruimte weer terug naar het oorspronkelijke tarief van 1,92% Grijp dus je kans in 2023.

Wat houdt de WKR en vrije ruimte in?

De WKR-regeling maakt het jou als werkgever mogelijk om een bepaald percentage van de fiscale loonsom onbelast te besteden. Dit gedeelte van het fiscale loon wordt ook wel de vrije ruimte genoemd. Besteed de vrije ruimte bijvoorbeeld aan kerstpakketten, originele geschenken of een teamuitje om de teamspirit te verhogen!

Op zoek naar meer informatie over wat de WKR en de vrije ruimte inhoudt? Check dan onze blog over WKR. Hierin staat alles wat je wilt weten. 

Hoe groot is de vrije ruimte voor mijn bedrijf in 2023?

Eerder werd aangekondigd dat de vrije ruimte in de WKR wordt verruimd van 1,7% naar 1,92% tot een loonsom van €400.000. In 2023 wordt de WKR zelfs tijdelijk verhoogd tot 3%. De reden voor deze verhoging is de steeds hogere lasten waar ondernemers mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende energieprijzen. Profiteer van deze tijdelijke verhoging nu de mogelijkheid er is. In 2024 vervalt deze 3% namelijk weer naar het oorspronkelijke tarief van 1,92%. Het percentage boven deze €400.000 is 1,18%. 

Dit is natuurlijk goed nieuws voor jou en je werknemers. Er is nu nog meer ruimte om je werknemers te verrassen met de leukste geschenken. Bereken dus nauwkeurig de vrije ruimte voor 2023 van jouw bedrijf en zorg ervoor dat je dit budget optimaal inzet om jouw medewerkers te blijven binden en boeien. Dus pak lekker uit en zet je medewerkers in het zonnetje!

Wat verandert er nog meer voor jou in vergelijking met 2022?

Naast de tijdelijke verhoging verandert er nog één ding binnen de WKR-regeling. In 2023 vallen reiskosten tot en met €0,21 per kilometer niet binnen de vrije ruimte. In 2022 was dit nog €0,19 per kilometer. Houd hier dus rekening mee. 

Inspiratie om WKR-budget optimaal in te zetten

Benieuwd hoe je jouw WKR-budget optimaal inzet? Pinkcube biedt talloze, originele geschenken voor jouw werknemers! Bekijk bijvoorbeeld onze pagina met relatiegeschenken voor de winter, zodat jouw werknemers er warmpjes bij zitten. Of de fanatieke kant van jouw werknemers naar boven halen? Check onze pagina met de leukste, competitieve spellen

Naast deze producten, biedt Pinkcube nog veel meer inspiratie om jouw werknemers te verrassen. Dus neem snel een kijkje tussen alle verschillende categorieën en vind het product dat perfect bij jouw bedrijf past.

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen