Vacature: Grafisch ontwerper

Pinkcube te Doetinchem is ruim 10 jaar geleden ontstaan uit een bijzondere situatie. Pinkcube is ontstaan vanuit frustratie. Haar eigen frustratie. Voordat Pinkcube geboren werd had de eigenaar een goedlopend internetbureau. Toen dit bedrijf zelf promotieartikelen wilde bestellen merkten ze hoe moeilijk dat was en dat de markt voor relatieartikelen en give aways groot en ondoorzichtig is. Pinkcube heeft een uniek concept als B2B webshop voor online promotieartikelen ontwikkeld en is in de afgelopen 10 jaar hard gegroeid. Bij dit frisse en dynamische bedrijf werken nu meer dan 25 enthousiaste collega’s waarbij de gemiddelde leeftijd laag ligt. Pinkcube doet alles zoveel mogelijk zelf: een eigen fotostudio, eigen ICT-specialisten, eigen designers en marketeers. Dat werkt wel zo prettig. Pinkcube groeit maar door. Voor de afdeling design zijn we op zoek naar een

Grafisch ontwerperProactieve en creatieve designer die zorgt voor de mooiste designs op ons assortiment promotieartikelen.

De functie:

In deze functie ben je met veel taken tegelijk bezig. Het ene moment maak je een ontwerp voor een klant (bijv. een logo op een pen), het andere moment ben je bezig met het ontwerpen van posters voor intern gebruik. Je creatieve brein en je kennis wordt door verschillende afdelingen binnen Pinkcube ingezet; het sales team is echter jouw belangrijkste interne klant.

Je hoofdtaak beslaat het maken van grafische previews van klantlogo’s op de producten die Pinkcube aanbiedt. Je werkt samen met onze klanten en collega’s aan verschillende projecten. Je inventariseert de wensen van de (potentiële) klant, geeft advies over het ontwerp en maakt deze zelfstandig op, uiteraard in de juiste bestandsindeling.

Hoofdtaken:

 • Het omzetten van logo’s van onze klanten op verschillende producten.
 • Het telefonisch adviseren van klanten/ prospects over de ontwerpen.
 • Het maken van ontwerpen voor verschillende doeleinden.
 • Het signaleren van verbeteringen en hier pro-actief en creatief in mee denken.

De functie eisen:

 • Jouw kernwoorden: creatief, enthousiast, zelfstandig, proactief en stressbestendig.
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of je bent net afgestudeerd aan een grafische opleiding.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en schrift.
 • Je beschikt over een goed gevoel voor humor.
 • Je hebt ervaring met softwarepakketten als Adobe Illustrator, Photoshop etc.
 • Woonachtig binnen een straal van 50 km van Doetinchem of bereid op termijn naar Oost Nederland te verhuizen.

Pinkcube biedt:

Een uitdagende en zelfstandige functie met veel afwisseling in een jong team en vooruitstrevende organisatie. Er is een prettige, informele werksfeer met korte lijnen, zodat er snel geschakeld kan worden. Na een gedegen inwerkprogramma krijg je alle ondersteuning die nodig is om jezelf als succesvol grafisch ontwerper te ontplooien in de markt waarin Pinkcube opereert. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ruim bovengemiddeld en deze dynamische en inspirerende organisatie biedt bovendien voldoende opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien.

De procedure:

Stuur je CV en motivatiebrief voor 19 mei naar Lisa Huigsloot (lisa@pinkcube.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.