Vacature: SEA specialist (FT)

Ben jij een SEA guru én een performance marketeer in hart en nieren? Gaat je hart sneller kloppen van grote advertentiebudgetten, complexe Google search en shopping campagnes? Dan zoeken wij jou als nieuwe collega in ons marketing team!

SEA Specialist (FT)Data driven campagnestrateeg met een commercieel oog

Wat ga je doen?

Als SEA Specialist ben jij gedreven om de ambitieuze groeidoelstellingen van Pinkcube te behalen. Je beheert onze zeer uitgebreide en complexe online advertising campagnes op verschillende platformen. Dit doe je enerzijds door het strak en zorgvuldig managen van alle online advertising campagnes. Anderzijds ga je aan de slag met strategie en innovatie om aspecten zoals display, video en social advertising naar het volgende niveau te brengen. Secuur werken is hierbij van groot belang, toch verlies jij hierbij het grote plaatje nooit uit het hoofd.

Hoe doe je dit?

Jij neemt het initiatief bij het omzetten van onze marketingstrategie naar concrete actieplannen voor het online advertising domein. Hierbij ligt jouw focus op het secuur onderbouwen van je aanbevelingen en beslissingen. Je bent altijd op de hoogte van (technologische) ontwikkelingen op het online marketing terrein en je bent een analytische uitblinker die kort op de bal zit. Ook gaat jouw hart sneller kloppen van performance marketing en je weet tegelijkertijd raad met branding initiatieven. Met jou in ons team zijn onze online advertising activiteiten, als drijvende kracht achter onze bedrijfsresultaten, in vertrouwde handen.

Jouw brede kennis van online marketing zet je in binnen het marketing team om je collega’s te ondersteunen. Denk aan de onmisbare inzichten vanuit het Google Ads account die nodig zijn bij het schrijven van succesvolle content, het opzetten van een sluitende SEO strategie of bij de productkeuze voor nieuw assortiment. Je bent dus een individuele werker, maar toch een sociale teamspeler die altijd open staat om met collega’s te sparren.

Wij zoeken een collega met:

 • Een HBO werk- en denkniveau met data-driven mentaliteit;
 • >5 jaar werkervaring in performance marketing en het beheren van grote budgetten;
 • All-round Google en Bing certified, in bezit van Google Analytics diploma;
 • Een oog voor detail en sterk analytisch denkvermogen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een energieke en proactieve insteek met goede communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met conversie optimalisatie en UX is een pré;
 • Ervaring met Google Tag Manager, Facebook ads en/of AdRoll is een pré.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Genereren van traffic dat leidt tot offerte aanvragen en bestellingen;
 • Vertalen van de marketingstrategie, technologische innovatie en branche ontwikkelingen naar een effectieve en innovatieve SEA en branding-advertentiestrategie inclusief passende KPI’s;
 • Opzetten, optimaliseren, evalueren en managen van onze huidige advertentiekanalen waaronder ook beta’s, (A/B) testen en nieuwe kanalen;
 • Het aansturen van interne en externe krachten bij het beheer van advertentiecampagnes;
 • Planmatig en proactief inspelen op incidenten of afwijkende KPI’s;
 • Rapporteren van kanaal- en actie resultaten aan de E-commerce en Marketing Manager;
 • Onderhouden van strategische relaties met 3rd party partners zoals Google.

Je rapporteert rechtstreeks aan de E-commerce & Marketing Manager en functioneert in een energiek marketing team dat campagnes (bijna) volledig in-house organiseert. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kan jij snel een duidelijke stempel drukken op onze uitingen. Heb je een goed gevoel voor humor en wind jij er (net als wij) niet graag doekjes om? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren op deze vacature. Je kunt direct je CV en motivatie sturen aan marianne@pinkcube.nl. Heb je eerst nog een inhoudelijke vraag over deze functie? Neem dan contact op met Marianne Wesselink via 0314-820303.

Wil je een indruk over ons bedrijf? Kijk dan eens bij onze mensen.

Over Pinkcube

Pinkcube te Doetinchem is ruim 10 jaar geleden ontstaan uit een bijzondere situatie, frustratie. Onze eigen frustratie. Voordat Pinkcube geboren werd, had de eigenaar een goedlopend internetbureau. Toen dit internetbureau zelf promotieartikelen wilde bestellen, merkten ze pas hoe moeilijk dat was en dat de markt voor relatieartikelen en give-aways groot en ondoorzichtig is. De oplossing was de ontwikkeling van een uniek concept als B2B webshop voor online promotieartikelen dat in de afgelopen 10 jaar hard is gegroeid. Bij dit frisse en dynamische bedrijf werken nu meer dan 30 enthousiaste collega’s waarbij de gemiddelde leeftijd laag ligt. We doen zoveel mogelijk zelf: een eigen fotostudio, eigen ICT-specialisten, eigen designers en marketeers. Dat werkt wel zo prettig! Omdat we maar blijven groeien, zijn we ter ondersteuning doorlopend op zoek naar nieuwe teamleden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.