Barry Callebaut

Over Barry Callebaut

De Barry Callebaut Groep, met het hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, ontstond in 1996 na een samenvoeging van twee bekende chocolademakers: het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. In de afgelopen 25 jaar is de Barry Callebaut Groep de grootste producent ter wereld geworden van kwaliteitschocolade en cacaoproducten. Ze beheren alles zelf, van het inkopen van de grondstoffen tot het maken van de beste chocolade.

Barry Callebaut bonbons

Hoe zij te werk gaan

Barry Callebaut beheerst elke stap in de waardeketen, van de bron van grondstoffen tot de productie van de fijnste chocolade. Ze vormen het hart en de drijvende kracht achter de chocolade-industrie. Hun missie is om nummer één te zijn in alle aantrekkelijke klantensegmenten. Ze zijn een business-to-business bedrijf met een sterke positie in cacao-oorsprongslanden en een unieke wereldwijde aanwezigheid.

Duurzaamheidsdoelen

Barry Callebaut zet zich in om de cacaoproductie langdurig en duurzaam te verbeteren. Ze doen dit met hulp van hun klanten en voor iedereen die erbij betrokken is. Om hun doel, ‘Forever Chocolate’, te bereiken, is hulp van de overheid nodig. Deze hulp is belangrijk om echte veranderingen te maken die verder gaan dan alleen hun eigen leveranciers. Goed beleid en acties van de overheden in de landen waar de cacao vandaan komt zijn heel belangrijk. Ze helpen bij het volgen waar cacao vandaan komt, het verbeteren van wat er op het platteland nodig is, en het goed uitvoeren van regels en wetten.

Duurzaamheid Barry Callebaut
Roze chocolade Barry Callebaut

Hoe Barry Callebaut zich onderscheid

Ze zijn trots op hun diverse assortiment hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten. De productlijn omvat een breed scala aan chocoladesmaken; van intense donkere chocolade tot romige melkchocolade. Ze bieden ook cacaoproducten aan, zoals cacaopoeder en cacaoboter van topkwaliteit, die voldoen aan de behoeften van hun wereldwijde klanten in de voedingsindustrie. De toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid drijft het bedrijf voortdurend om te innoveren en de normen in de branche te verhogen.

Chocoladereep met wikkel

Vensterdoos met massieve paaseitjes

Chocolade
kerstboom

ChocoFoto 35 pralines in luxe blik

Merken waarvoor we werken

H&M
XD-Collective
XD-Collective
shell