Duurzaamheid & Pinkcube: de reis naar een groene toekomst!

21 augustus 2023 Geschatte leestijd: 3 minuten
Duurzaamheid & Pinkcube: de reis naar een groene toekomst!

Stap binnen in een veranderende wereld waar bewustwording van onze planeet centraal staat. Met Europa en de Nederlandse overheid die koers zetten naar duurzaamheid, verschuift de focus van economische winst naar milieu- en gemeenschapsimpact. In lijn met deze veranderingen ondergaat ook Pinkcube een transformatie, waarbij gestreefd wordt naar transparantie en eenvoud in keuzes voor onze klanten. Lees meer over duurzaamheid bij Pinkcube.

Welke stappen heeft Pinkcube al gezet?

Net als veel andere bedrijven zet Pinkcube al jaren stappen richting duurzaamheid. Zo is het dak van ons kantoor voorzien van zonnepanelen, hebben wij een fietsplan en streven we naar een papierloos kantoor. Ook recyclen we alle kantoormaterialen en verduurzamen we ons assortiment continu.

Maar duurzaamheid omvat meer dan alleen het milieu. Ons beleid is ook gericht op duurzame inzetbaarheid van werknemers en het creëren van werkgelegenheid en opleidingsplaatsen voor regionaal talent. Pinkcubers zetten zich daarnaast met regelmaat in als vrijwilligers bij Stichting Present en zamelen geld in voor o.a. CliniClowns en stichting Hulphond.

Duurzaamheid als proces

Je bedrijf volledig verduurzamen? Dat gaat niet binnen een dag, het is een proces. Als bedrijf voelen wij ons geroepen om elk jaar duurzamer te worden. We hebben concrete duurzaamheidsdoelstellingen voor zowel de korte als langere termijn. In brainstormsessies ontstaan ideeën om te verduurzamen, en in te spelen op trends en ontwikkelingen. We zijn nieuwsgierig, leergierig en onderzoeken nieuwe manieren om te verduurzamen. Zo zijn we beweging en werken we doorlopend naar een duurzame toekomst toe.

Samenwerking is key binnen duurzaamheid. Niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook met onze leveranciers. Zij worden dan ook nauw betrokken bij het delen van onze gemeenschappelijke doelen.

Transparantie

Een ontzettend belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie is het verstrekken van transparante informatie. Wij gaan jou niet vertellen wat je moet doen of welk product jij moet kopen. Dat bepaal jij natuurlijk zelf! Wel zorgen wij ervoor dat jij gemakkelijk duurzame producten vindt die bij het duurzaamheidsbeleid van jouw bedrijf passen, dankzij de handige labels ‘Duurzamer’ en ‘Made in Europe’. Ook voorzien wij alle producten van de benodigde informatie. Handig hè?

Onze doelen

Pinkcube heeft grote groene doelen voor ogen waar ons team ontzettend hard aan werkt. Waar wij onder andere voor gaan?

– Voor 2025 is er een duurzaam alternatief in elke productcategorie.
– Voor 2030 is de uitstoot per bestelling met 50% vermindert.
– Voor 2030 zijn 80% van de producten gemaakt van recyclebare of duurzame materialen.


Natuurlijk houden wij jou op de hoogte van alle ontwikkelingen. Want één ding is zeker, de toekomst is groen en Pinkcube-roze. Stay tuned!

Ben je benieuwd naar onze duurzame producten? Ontdek ons duurzame assortiment.
Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen