< Alle artikelen
Print

Wat is een hoodie?

 

Een hoodie is de Engelse benaming voor een sweater met capuchon. Het is een trui met lange mouwen en het heeft meestal een buidelzakje op de buik. De capuchon maakt een hoodie extra comfortabel en warm. Daardoor is het dé perfecte trui is om te dragen tijdens koude zomeravonden of op een relaxte dag in de herfst of winter. 

 

Hoodie

 

Hoodies worden meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als bijvoorbeeld een sweater. De buitenkant van een hoodie is gemaakt van katoen, en de binnenkant is gemaakt van gemoltoneerd katoen. Dit betekent dat de binnenkant heel zacht is en lekker ligt op de huid. De hoodie heeft verschillende pasvormen, zoals ‘vrouwen’, ‘mannen’ en ‘unisex’. De vrouwen hoodie is wat meer getailleerd en zit dus wat strakker om het lichaam. Deze pasvorm wordt ook wel een skinny-fit genoemd. De mannen hoodie zit juist weer losser en kan eerder omschreven worden als oversized. Bij unisex hoodies komen eigenlijk beide pasvormen voor, doordat deze geschikt zijn voor alle vormen en maten. 

 

Naast de verschillende pasvormen, zit er bijvoorbeeld soms ook een rits aan de voorkant van de hoodie. De trui hoeft dan niet over het hoofd aangetrokken te worden. Daarnaast kan de hoodie dan zowel open als dicht worden gedragen als vest. Ook kan het zijn dat een hoodie duimgaten bevat zodat de handen lekker warm blijven, of het kan een zakje hebben aan de binnenkant zodat bijvoorbeeld oordopjes veilig opgeborgen kunnen worden.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?