< Alle artikelen
Print

Wat is een hoodie?

Een hoodie is de Engelse benaming voor een sweater met capuchon. Het is een trui met lange mouwen en het heeft meestal een buidelzakje op de buik. De capuchon maakt een hoodie extra comfortabel en warm, dit zorgt er weer voor dat het een perfecte trui is om tijdens koude zomeravonden of op een relaxte dag in de herfst of winter. 

De hoodie bestaat al super lang. Zo werden capuchontruien al vroeger in het klooster gedragen. Alleen het design was toen anders doen hoe de truien er nu uit zien. De hoodie was toen namelijk meer een gewaad met een hele lange capuchon. Het was toen een bescherming tegen de kou en ook een bescherming van de identiteit.  

Hoodie

In de tijd van nu worden hoodies meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als bijvoorbeeld een sweater. De buitenkant van een hoodie is gemaakt van katoen, en de binnenkant is gemaakt van gemoltoneerd katoen. Dit betekent dat de binnenkant heel zacht is en lekker ligt op de huid. De hoodie heeft verschillende pasvormen. Deze kunnen opgedeeld worden in ‘vrouwen’, ‘mannen’ en ‘unisex’. De vrouwen hoodie is wat meer getailleerd en zit dus wat strakker om het lichaam. Deze pasvorm wordt ook wel een skinny-fit genoemd. De mannen hoodie zit juist weer losser en kan eerder omschreven worden als oversized. Bij unisex hoodies kunnen eigenlijk beide pasvormen voorkomen, doordat deze geschikt zijn voor alle vormen en maten. 

Naast de verschillende pasvormen, kan er bijvoorbeeld ook een rits aan de voorkant van de hoodie zitten. De trui hoeft dan niet over het hoofd aangetrokken te worden. Daarnaast kan de hoodie dan zowel open als dicht worden gedragen als vest. Ook kan het zijn dat een hoodie duimgaten bevat zodat de handen lekker warm blijven, of het kan een zakje hebben aan de binnenkant zodat bijvoorbeeld oordopjes veilig opgeborgen kunnen worden.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?