< Alle artikelen
Print

Wat is een polo?

Een polo is een kledingstuk met korte mouwen, een kraag zoals dat van een overhemd en een korte sluiting met knoopjes aan de voorkant. De polo wordt nog altijd beschouwd als ietwat geklede vrijetijdskleding. Polo’s kunnen zowel in als boven de broek gedragen worden. Het meest kenmerkende aan een polo is de kraag. De polokraag is een onverharde kraag, gemaakt van dezelfde stof als de body van de polo. De kraag ziet er netjes uit, is niet verhard en prikt niet in de nek. De meeste polo’s hebben een knoopsluiting van twee of drie ton-sur-ton knopen. Dit betekent dat de knopen dezelfde kleur hebben als de polo.

Eigenschappen van een polo:

  •   Korte mouwen
  •   (Rib) kraag
  •   Dikkere kwaliteitsvolle stof

Polo shirt op model

Materiaal 

Er zijn verschillende materialen waar de polo’s van zijn gemaakt. Sommige zijn een combinatie van meerdere stoffen en/of materialen.

  •   Piqué katoen: Piqué is een stof gebreid in een honingraatstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat er veel reliëf in de kleding zit. Dit geeft een luxe look en ziet er verzorgd en netjes uit. Bijna alle klassieke polo’s worden gemaakt van een piqué stof. Piqué kan in verschillende patronen worden gemaakt. Honingraat, wafel, koord en vogeloog zijn enkele voorbeelden van piquewevingen. Elke van deze varianten vereist een toevoeging of aanpassing van de garens waarmee de stof gebreid wordt. Deze extra of aangepaste garens worden opvulgarens genoemd. Tegenwoordig bestaat de piqué stof meestal uit 100% katoen.
  •   Polyester: is een gladde, lichte, lang draagbare stof, die zacht aanvoelt. Het is vormvast, behoudt zijn kleur goed en gaat lang mee. Het is vochtregulerend en kan daardoor goed gebruikt worden als sportkleding. Het mag op 40 graden gewassen worden, het droogt heel snel en strijken is niet nodig.
  •   Elastaan: Deze stof is door het lichte gewicht en de elasticiteit zeer geschikt voor gebruik in bewegingskleding. Kleding met elastaan biedt namelijk veel bewegingsruimte, zonder pasvorm te verliezen. Elastaan wordt toegepast in bijna alle kledingstukken met stretch. Het is een synthetische stof die gemaakt wordt door mensen.
Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?