< Alle artikelen
Print

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij die door het lichte gewicht makkelijk draagbaar is. Een powerbank is ervoor gemaakt om stroom te leveren aan de apparaten die net leeg gaan als je onderweg bent of geen stopcontact in de buurt hebt. Een powerbank is eigenlijk een stopcontact voor alle draagbare apparaten, die overal mee naartoe kan worden genomen. 

Powerbank

Een powerbank werkt door middel van een (micro) usb-poort. Met behulp van een kabel kan de powerbank worden opgeladen. Dit kan door de adapter aan te sluiten in stopcontacten, laptops, computers of andere USB-poort oplaadstations. Door te kijken naar de LED-lampjes wordt er aangegeven of de powerbank is opgeladen. Wanneer alle lampjes branden is de batterij helemaal vol. Het kijken naar de lampjes is ook de manier om te zien hoe hoog het batterijpercentage van de powerbank is, dus hoelang deze nog gebruikt kan worden voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. 

Wanneer de powerbank is opgeladen, is deze klaar voor gebruik. Het enige wat nu nog nodig is, is de oplaadkabel van het apparaat wat opgeladen moet worden. Koppel het apparaat met de usb-uitgang aan de powerbank. Sluit het apparaat aan en het opladen begint. Het is afhankelijk van de powerbank of er op een aan/uitknop gedrukt moet worden om het opladen te activeren. 

Er zijn verschillende sterktes in powerbanks die bepalen hoelang en hoe vaak de batterij van de powerbank mee gaat, voordat de batterij weer opgeladen moet worden. Dit heeft te maken met de spanning van de batterij die in de powerbank zit. Dit wordt aangegeven in mAh: dit is de capaciteit van de powerbank, dus hoeveel stroom er in zit. Hieronder is een inschatting gegeven van de capaciteit:  

  • 3.000 mAh: smartphone één keer volledig opladen;
  • Vanaf 3.000 mAh: smartphones met gemak drie keer opladen;
  • Vanaf 10.000 mAh: smartphones zeker vijf keer volledig opladen, plus met deze batterijcapaciteit kunnen er ook tablets en laptops opgeladen worden. 
Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?