< Alle artikelen
Print

Wat is een shopper tas?

Al sinds de jaren 90 zijn shopper tassen populair. Dit is gekomen doordat de mensen in die tijd beseften hoe slecht de plastic boodschappentassen van de supermarkt waren voor het milieu. De populariteit van de shoppers steeg nog meer toen het in 2015 werd verboden om de plastic tassen gratis mee te geven aan klanten. De regering stimuleerde daardoor het gebruik van shoppers en andere milieubewuste tassen. 

Shopper tas

Een shopper is een tas die handig is voor allerlei gelegenheden. Natuurlijk wanneer er gewinkeld gaat worden, maar ook voor een stranddag, een picknick of een uitje met de familie. Dit komt doordat een shopper vaak een groot vak heeft, wat ervoor zorgt dat er veel spullen in meegenomen kunnen worden. De shopper kan een rits hebben of helemaal open zijn. Het fijne van een shopper tas is, dat het hengsel vaak langer is dan bij andere schoudertassen. Hierdoor gaat de shopper makkelijk over de schouder, waardoor deze niet continu van de schouder afglijdt. 

Wat de shopper nog meer een van de makkelijkste tassen maakt om mee te nemen, is het lichte gewicht. Shoppers worden vaak gemaakt van canvas, gewoven katoen of polyester. Deze drie stoffen maken de shopper draagbaarder, flexibel en van goede kwaliteit. Deze stoffen zorgen er ook voor dat de shopper vies kan worden, want de vorm van de tas blijft meestal behouden in de wasmachine. Er bestaan ook shoppers die zijn gemaakt van (imitatie)leer. De shopper heeft dan dezelfde vorm en de lange hengsels, alleen de reden waarom je deze draagt is vaak iets anders.  Waar je de canvas shopper gebruikt voor de boodschappen, gebruik je een leren shopper bijvoorbeeld als schooltas of logeertas. Dit komt doordat de kwaliteit en stevigheid van dit materiaal ervoor zorgt dat spullen minder snel beschadigen en nog veiliger kunnen worden meegenomen. 

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?