< Alle artikelen
Print

Wat is een spinner (koffer)?

Tegenwoordig zijn er koffers te vinden in veel verschillende vormen, maten en opdrukken. Zo heb je de grote koffers voor een verre reis en de kleinere voor een stedentrip. Naast dat het formaat van een koffer belangrijk is, is het nadenken over wat voor een koffer je wil gebruiken dat ook. Zo bestaan er trolley koffers en spinners. Met de benaming van de trolley zijn de meeste mensen wel bekend, dit zijn kleinere reiskoffers met twee wielen die geïntegreerd zijn in de koffer. Hierdoor zijn de wieltjes extra beschermd en zitten minder in de weg. 

Dan is er ook nog de spinner. Dit is een koffer met vier wielen die bevestigd zijn aan de onderkant van de koffer. Ze zijn dus niet geïntegreerd zoals bij een trolley. Dit heeft aan de ene kant voordelen. Een spinner koffer is veel stabieler, waardoor er een kleinere kans is dat de koffer omvalt. Ook maken de wielen het bewegen en draaien van de koffer makkelijker, wat bij een koffer met twee wielen niet kan. Daarnaast zijn spinners ook veel makkelijker om mee te nemen. De vier wielen zorgen er ook voor dat de koffer makkelijker meegenomen kan worden doordat het trekken ervan minder zwaar is. De wielen nemen namelijk een hoop kracht op zich, die de reiziger bij een twee wielen trolley zelf op zich had moeten nemen. De spinner is dus heel geschikt om mee te nemen op trips waarbij een lange weg moet worden afgelegd met de koffer en wanneer er veel bagage moet worden meegenomen. 

Spinner koffer

Het enige wat nog handig is om op te letten bij het aanschaffen van een spinner koffer is het materiaal van de wielen. Doordat deze niet zoals bij een trolley beschermd in de koffer zitten, is de kans dat deze beschadigen wel iets groter. Wieltjes van rubber zijn in dit geval geluiddempend en kwalitatief beter dan bijvoorbeeld harde plastic wieltjes.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?