< Alle artikelen
Print

Wat is rPET?

rPEt is gerecycled PET materiaal, afkomstig uit de door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze ingezamelde flessen komen terecht bij bedrijven die de flessen op materiaal sorteren en daarna door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces leiden. Na het smelten van dit schone gerecyclede plastic ontstaat er nieuw materiaal: rPET. Dit materiaal wordt gebruikt voor het produceren van nieuwe duurzame waterflessen.

rPET flessen

Het gebruik van rPET zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk (ook wel carbon footprint genoemd) én reductie van afval. Met deze recyclebare oplossing wordt een enorm impactvolle stap gemaakt in verduurzaming. Daarom is rPET een prachtig alternatief voor de traditionele plastic verpakkingen.

rPET wordt gezien als een van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal op de markt en wordt aanbevolen door gerenommeerde merken in levensmiddelenindustrie en retail.

Het grootste voordeel van rPET is het verminderen van plastic afval dat onze oceanen, de natuur en stortplaatsen binnendringt. rPET verpakkingen kunnen na consumptie opnieuw worden gerecycled en verwerkt tot een bruikbaar stevig verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. Naast het feit dat rPET materiaal licht en flexibel is, zorgen rPET waterflesjes ervoor dat het water lang houdbaar is en beschermd wordt tegen bacteriën.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?