Tony's Chocolonely

Hoe het allemaal begon

Journalist Teun van de Keuken is geschokt als hij in een boek leest over illegale kinderarbeid en moderne slavernij op de cacaoplantages in West-Afrika. Moderne slavernij bestaat nog steeds. Hij besluit op onderzoek uit te gaan. Hij stapt af op chocoladebedrijf Nestlé, op dat moment hoofdsponsor van de nieuwe Charlie and the Chocolate Factory-film, om te vragen of zij een slaafvrije reep kunnen produceren. Wanneer Nestlé niet thuis geeft, besluit Teun zelf het goede voorbeeld te geven.

tony sfeer

De premie van Tony's

Tony’s Chocolonely betaalt een extra Tony’s premie bovenop de Fairtrade-premie, zodat de boer een leefbaar inkomen kan verdienen. De premie wordt gebruikt om inkomsten voor de boer te verhogen, zowel in geld als door investeringen in een hogere productie door middel van landbouwtrainingen en kwekerijen van nieuwe boompjes. Maar ook door kosten voor de boer te verlagen door op grote schaal meststoffen in te kopen of het toegankelijker maken van onderwijs en de aanleg van een centrale waterpomp. De chocola van Tony’s Chocolonely heeft dus geen bittere nasmaak.  

De chocolade van Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely biedt voor elke speciale gelegenheid iets unieks. Met speciale edities voor Pasen en Kerst, waarbij de repen in feestelijke thema’s en smaken komen, is het een perfecte aanvulling op je feesttafel of als smaakvol cadeau. Ook voor verjaardagen of als blijk van waardering zijn deze chocoladerepen ideaal. Hun rijke smaak en speelse verpakkingen maken ze niet alleen een genot om te eten, maar ook een plezier om te geven.

tony 2

Sinterklaasboek met Tiny Tony's

Tony's Chocolonely chocoladereep

Tony's
Proeverijtje

Tony's paaseitjes Melk mix doosje

Merken waarvoor we werken

H&M
XD-Collective
XD-Collective
shell