Verschillende soorten USB aansluitingen

USB aansluitingen en connectors zijn er in verschillende soorten. Zo gebruik je voor het aansluiten van een smartphone een andere USB kabel dan wanneer je een camera aansluit. Hieronder volgt een lijst met verschillende soorten USB aansluitingen.

USB Type A

Type A is de standaard klassieke USB aansluiting. Deze aansluiting zit bijvoorbeeld op een laptop. De meeste USB sticks, powerbanks en externe harde schijven hebben ook een Type A aansluiting.

Alle USB Type A oplaadkabels

USB Type A connector

USB Type C

USB Type C is de nieuwste standaard aansluiting voor Android smartphones. Ook steeds meer computers, laptops en andere apparaten hebben steeds vaker een Type C aansluiting. Dankzij deze nieuwe aansluiting is sneller opladen en snellere data overdracht mogelijk. Waar het bij de vorige USB kabels noodzakelijk was om op te letten hoe je hem in de ingang stopte, is dat bij Type C niet meer nodig. Deze kabel heeft namelijk geen boven- of onderkant.

Alle USB Type C oplaadkabels

USB Type C connector

Micro USB

De Micro USB aansluiting is naast de Type C aansluiting de meest gebruikte aansluiting bij Android smartphones en tablets. De boven- en onderkant van deze aansluiting verschillen waardoor deze maar op één manier aangesloten kan worden.

Alle Micro USB oplaadkabels

Micro USB connector

Mini USB

Mini USB is de voorloper van Micro USB. Oudere Android smartphones en senioren telefoons hebben deze aansluiting nog. Deze aansluiting komt bijvoorbeeld ook nog voor bij oudere camera’s en telefoons.

Alle Mini USB oplaadkabels

Mini USB connector

Apple Lightning

Apple heeft een eigen type aansluiting voor iPhone en iPad. De voor- en achterkant zijn identiek waardoor deze kabel op twee manieren aangesloten kan worden.

Alle Apple Lightning oplaadkabels

Apple Lightning connector

30-pin aansluiting

Deze aansluiting is de voorganger van Apple Lightning en werd gebruikt voor iPods en iPhones voor iPhone 5. Deze aansluiting is niet symmetrisch zoals Lightning en past dus maar op één manier.

Alle 30-pin aansluiting oplaadkabels

30 pin connector

Vragen of persoonlijk advies nodig?

Heeft u aanvullende vragen of wilt u graag meer advies over draadloos opladen? Onze productspecialisten staan voor u klaar!