Contact
  • +31 (0)314 - 820 303
    Nu telefonisch bereikbaar
  • info@pinkcube.nl
    Antwoord binnen 1 dag (08:30 - 17:30)

Wat is dichtlopen?

Wanneer een logo of tekst kleine details heeft, zoals dunne lijnen of kleine openingen, bestaat het risico dat de inkt op deze plaatsen gaat uitlopen. Letters kunnen hierdoor onleesbaar worden, dunne lijnen gaan vlekken en kleine openingen worden opgevuld met inkt. Uiteraard is dit niet het gewenste resultaat wat je voor ogen hebt. Wanneer wij niet kunnen garanderen dat je logo of tekst goed bedrukt kan worden, geven we dit altijd aan. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het risico wilt lopen, of dat we het ontwerp aanpassen.
 
Hoe gedetailleerd kunnen jullie drukken?
Wij kunnen vrij gedetailleerd drukken. Hiervoor maken we gebruik van verschillende druktechnieken. Het is afhankelijk van het artikel en het opdrukformaat hoe gedetailleerd we kunnen bedrukken. Een egale ondergrond is bijvoorbeeld gedetailleerder te bedrukken dan een ruwe ondergrond. Twijfel je of je logo of tekst geschikt is om te bedrukken? Neem gerust contact met ons op via info@pinkcube.nl of +31 (0)314 - 820 303.
 
Voorbeelden
Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgelicht van veelvoorkomende problemen met dichtlopen.
 
Voorbeeld dichtlopen dunne lijnen
Voorbeeld dichtlopen logo met dunne lijnen - Afhankelijk van de grootte, kunnen de lijnen dichtlopen zoals te zien is bij het logo rechts.
 
Voorbeeld dichtlopen kleine details
Voorbeeld dichtlopen logo met kleine details - Logo's met trademark symbolen zoals ® of ™ kunnen niet altijd goed bedrukt worden, zoals te zien is in het voorbeeld hierboven. Afhankelijk van de grootte, kan de kleine ® dichtlopen zoals te zien is bij het logo rechts.
 
Voorbeeld dichtlopen uitgespaarde letters
Voorbeeld dichtlopen logo met uitgespaarde letters - Logo's met uitsparingen/diapositief kunnen afhankelijk van de grootte van de vormen en letters dichtlopen met inkt. Vooral bij dunne letters is dit een veelvoorkomend probleem, zoals te zien is in bovenstaand voorbeeld.
 
Voorbeeld dichtlopen kleine details
Voorbeeld dichtlopen logo met kleine details - Logo's met kleine details kunnen afhankelijk van de grootte dichtlopen met inkt. Zoals in bovenstaand voorbeeld te zien is, kunnen kleine stippen die dicht bij elkaar staan zich met elkaar vermengen.