Groen, groener, groenst: Pinkcube start een nieuw project voor meer biodiversiteit

15 mei 2024 Geschatte leestijd: 4 minuten
Groen, groener, groenst: Pinkcube start een nieuw project voor meer biodiversiteit

Dat wij bij Pinkcube bezig zijn met duurzaamheid is geen geheim. Van zonnepanelen en papierloos werken tot aan producten gemaakt van gerecycled materiaal en Europees transport: het zijn allemaal duurzame maatregelen binnen onze organisatie. Voor de volgende stap willen we graag lokaal iets betekenen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de biodiversiteit in de buurt van Doetinchem te bevorderen. Dit gaan we doen door deel te nemen aan het Buur maakt Natuur project. Door onze krachten te bundelen, kunnen we heel wat grond veranderen in een gezond natuurgebied. 

Per definitie is onze branche niet duurzaam, want alles draait om het investeren in branded gifts. En daar hangt heel wat aan vast, denk aan productie, transport en verpakking. Als branche kunnen we dan ook niet beweren dat we een milieuvriendelijke footprint hebben. Transparantie is een uitdaging die we daarom graag aan gaan. Zo vinden wij het belangrijk om alle relevante informatie te blijven delen. Vandaar deze update tijdens onze weg naar verduurzaming. Uiteindelijk streven wij naar ‘moeiteloos het mooiste resultaat’ dat óók naadloos aansluit op jouw duurzaamheidsdoelstellingen.

Inschakeling van experts voor de berekening van onze CO2-voetafdruk

De CO2-uitstoot volledig in kaart brengen klinkt simpel, maar dat is het niet. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, hebben we de expertise gebruikt van de organisatie Coolset. Coolset is een online platform dat is ontworpen om groeiende bedrijven te helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor een duurzame toekomst. Het platform doet dit door hun CO2-uitstoot te berekenen en naar de mogelijkheden te kijken voor compensatie. Pinkcube heeft zich laten onderzoeken en adviseren door de experts van Coolset en samen kwamen we bij het idee om de uitstoot te compenseren op het gebied van biodiversiteit. Hoewel zij ons interessante opties gaven voor internationale compensatie, dragen wij graag lokaal een steentje bij. Daarom zijn wij in het bootje gestapt met Buur Maakt Natuur! 

Ons steentje dragen we bij aan Buur maakt Natuur

We willen graag wat terugdoen voor de natuur in de vorm van biodiversiteit, vanwege onze hoeveelheid CO2-uitstoot. Dit doen we samen met de organisatie Buur maakt Natuur. Deze stichting is actief betrokken bij het aankopen en omvormen van landbouwgronden naar gebieden rijk aan biodiversiteit. Dit project in ’t Zandduin, gelegen in de omgeving van De Wrange, is een perfect voorbeeld van hoe agrarische grond kan transformeren in een natuurparadijs. Dit initiatief is niet alleen een winst voor de natuur maar ook voor de lokale gemeenschap, die binnenkort kan genieten van een bloeiend natuurgebied. Het project, dat niet mogelijk zou zijn zonder de financiële en morele steun van partners zoals Pinkcube, benadrukt onze toewijding aan het welzijn van onze planeet en lokale gemeenschap. En vormt daarbij een concrete stap in onze reis naar een duurzamere bedrijfsvoering.

Pinkcube heeft zich, om specifiek te zijn, financieel ingezet voor de restauratie van 1,8 hectare grond in het gebied ’t Zandduin. Deze financiële steun is cruciaal geweest voor de aankoop van het land en de aanstaande inrichting ervan, met als doel het herstellen van de lokale flora en fauna. Deze actie maakt deel uit van een grotere visie om niet alleen onze CO2-voetafdruk te compenseren, maar ook om actief bij te dragen aan het creëren van meer biodiversiteit en het ondersteunen van ecologische verbindingen.

Vanaf november 2024 gaan onze Pinkcubers dan ook helpen met de realisatie en het onderhouden van ons aangewezen gebied. Eerdere projecten van Buur maakt Natuur waren onder andere in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Samen maken we de kleine en grote beestjes, planten en vóóral de atmosfeer een stukje blijer. Benieuwd naar andere groene doelen die Pinkcube voor ogen heeft? Je leest meer over de groene doelen in dit artikel. Eén ding is zeker, de toekomst is groen en Pinkcube-roze! Samen maken we een verschil, voor ons milieu en voor toekomstige generaties.
Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen