Duurzame jute tassen: het perfecte alternatief
Geplaatst op 23 oktober 2020 in Producten

Duurzame jute tassen: het perfecte alternatief

De tas: een gebruiksvoorwerp dat we bijna elke dag gebruiken. Boodschappen doen, extra kleding voor mee naar de sportschool of gewoon handig om dingen te verplaatsen. We verruilden de veelgebruikte plastic tassen voor papieren tassen om er vervolgens achter te komen dat ook deze tassen belastend zijn voor het milieu. Dus wat nu? In deze blog vertellen we je meer over de milieuvriendelijke duurzame jute tas. Want het juiste milieuvriendelijke alternatief voor plastic tassen kiezen is eenvoudig, als je de verschillen maar kent!

We kunnen het allemaal eens zijn met de stelling “Reduce – Reuse – Recycle” die milieuorganisaties al een tijd verspreiden. Het sleutelconcept van de drie R-regel is om alleen de dingen te kopen die echt nodig zijn en ze zo lang mogelijk te gebruiken.  Logischerwijs is de meest milieuvriendelijke tas een die sterk genoeg is om meerdere keren te gebruiken. En dat is waar wij jute tassen voorstellen.

Waarom jute?

Jute als materiaal wordt al langer erkend als een van de beste, meer duurzame alternatieven voor katoen. Jute is een lange, zachte, glanzende bastvezel die afkomstig is van een plant die veel voorkomt in Zuidoost-Azië. Het belangrijkste kenmerk is dat het extreem sterk is, waardoor de tas minder snel kapot gaat (lees: langer genieten van die oh zo hippe tas). Verwerkte jutevezels vormen een geweldig milieuvriendelijk alternatief voor verschillende verpakkingen en tassen.

Milieu-voetafdruk

Jute is gemaakt van een plantaardige vezel. Hierdoor is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar. In vergelijking tot katoen wordt bij de productie van jute minder gebruik gemaakt van pesticiden, mest en water. Hierdoor is de CO2- en wateruitstoot tijdens het productieproces minder dan bij katoen.

Duurzame jute tas met houtblokken

De tassen zijn ook perfect voor esthetiek liefhebbers. De kleur is een natuurlijke lichtbruin, wat een eco-gevoel geeft tijdens het dragen van de tas. Het materiaal lijkt te zacht om sterk te zijn. Maar geloof ons; sterk is ‘ie zeker! Met een print of logo vormt een bedrukte jute tas een geweldige toevoeging aan elk minimalistisch of juist kleurrijk interieur. En laten we niet vergeten dat de jute tas ook bij iedere outfit past!

Met Jute tassen staat uw merk in de spotlight op een mooie en duurzame wijze. Je kiest voor een duurzaam alternatief. Wij zijn van mening dat de jute tas de perfecte stap is richting een duurzame toekomst. Dus doe mee en geef het stokje door!

Deel dit bericht