10 x deze give-aways zijn eco-vriendelijk

3 juni 2022 Geschatte leestijd: 5 minuten
10 x deze give-aways zijn eco-vriendelijk
Duurzaamheid is top of mind, ook bij Pinkcube. We zien dat er bij de zoektocht naar promotieartikelen en relatiegeschenken steeds meer behoefte is aan eco-vriendelijke producten. Bijvoorbeeld door nieuwe wet- en regelgeving. Bij Pinkcube maken we deze zoektocht graag een stukje gemakkelijker.Daarom vind je nu in elke productcategorie minstens één eco-vriendelijke optie. Zo hebben we altijd een eco-vriendelijke pen, gadget, tas of waterfles. Wil je meer weten over ons eco-assortiment en de achtergrond van deze producten? Lees dan deze blog met onze top 10 eco-vriendelijke producten.

Circulair in 2050

Laten we beginnen met een stukje achtergrondinformatie. Want hoe komt die groeiende vraag naar eco-vriendelijke producten tot stand? Dat heeft te maken met de stijgende vraag naar grondstoffen. Deze verandering dwingt ons om anders naar productieprocessen te kijken. Het moet slimmer en zuiniger, vindt de Nederlandse overheid. Als het aan hen ligt, is de economie in 2050 geheel circulair en verdwijnt afval definitief. Hiermee verandert de manier waarop we produceren voorgoed. Dus in plaats van dat we liever niet omkijken naar afval, zullen we het juist als waardevol moeten zien. Grondstoffen besparen door recycling, dat is waar de komende jaren focus op ligt. Oftewel, afval verzamelen en omtoveren tot een gloednieuw product. Deze manier van produceren vind je ook terug bij producten uit ons assortiment. Een pet van gerecycled plastic? Hebben we. Een notitieboekje van kurk? Doen we. Meer van deze eco-vriendelijke producten vind je hieronder in onze top 10 en in onze eco productpagina.

1. Trendy notebook

Noem jij recyclen? Dan noemen wij A5 leather notitieboekje dat gemaakt is van gerecycled materiaal. Leer uit modeland Italië, om precies te zijn. Tijdens het productieproces van schoenen en tassen blijft er een hoop afval over. Dit materiaal wordt teruggewonnen en omgetoverd tot leer. In plaats van dat het afval wordt verbrand, krijgt het een tweede leven. Dus naast dat het notitieboekje – met zijn stijlvolle leren uitstraling – een eyecatcher is op het bureau, is het ook nog eens circulair.

2. Soepele telefoonhouder

Het tweede item uit onze top 10 is spinning dock telefoonhouder, gemaakt van FSC-bamboe. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert en wereldwijd gezien wordt als beste en strengste groenlabel in de houtsector. De kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van bamboe is bewezen middels dit certificaat. Dat maakt dat deze telefoonhouder naast een stylish gadgetaccessoire ook een duurzame optie is.
En wist je dat na het oogsten van een bamboe plant, er 4 tot 7 nieuwe planten uit de wortels groeien? Daardoor is er geen herbeplanting nodig.

3. Green smile

Geloof het of geloof het niet: in ons duurzame assortiment vind je een bijzondere bloempot die tot stand is gekomen door het zetten van één kopje koffie. Het is een mengsel van gebruikt koffiedrab en biopolymeer dat gebaseerd is op hergebruikte grondstoffen en vormen samen deze duurzame, unieke en stijlvolle bloempot. 

4. Kartonnen balpen

Verantwoord schrijven, dat doe je met deze eco-vriendelijke pen. Deze kartonnen pen heeft een papieren grip en is gemaakt van 100% biologisch afbreekbare mais. Laat jouw logo erop drukken en iedereen schrijf in jouw huisstijl. 

5. To go koffiebekers

Deze mega leuke herbruikbare koffiebekers zijn dubbelwandig en 100% lekvrij. Door de isolerende werking blijft je warme drankje langer warm en koele drank langer koud. De koffiebeker kun je met één hand en één klik openen en sluiten. Ideaal voor onderweg! Bovendien is de buitenste laag is gemaakt van gerecycled single-use papieren koffiebekers. Zo is de cirkel weer rond! 

6. Weg met plastic flesjes

Naast herbruikbare koffiebekers hebben we ook milieuvriendelijke sport flessen. In onze assortiment vind je duurzame bidons en waterflessen gemaakt van biologisch afbreekbaar kunststof, suikerriet en 100% gerecycled kunststof. Bedruk de sportflessen met jouw logo.  En voilà, je hebt een stijlvol, verantwoord en hydraterend cadeau.

7. Katoenen draagtas

Een ander pareltje in ons duurzame assortiment is een katoenen draagtas gemaakt van GRS gerecycled katoen. Zelfs de beschikbare printmethoden zijn ook GRS-gecertificeerd. Zo is de hele keten van levering transparant én gecertificeerd. Kortom: dit is dé perfecte tas om weg te geven bij een event, beurs of om te gebruiken als boodschappentas. 

8. Stijlvolle handdoeken

Deze prachtige hamamdoek is handgemaakt met positieve impact voor mens en milieu. De doeken zijn met liefde en zorg gemaakt door lokale vrouwen in een klein dorpje in Turkije.  Zij werken daar in een sociale context, met ruimte voor groei en ontwikkeling. De stoffen die hierin worden verwerkt zijn 50% Oekotex (gecertificeerd katoen) en 50% gerecycled industrieel textielafval. 

9. Desk organizer

Maak van je werkplek een duurzame happy place met een bureau organizer die gemaakt is van bamboe. Hierdoor houd je jouw werkplek opgeruimd en tegelijkertijd kun je jouw telefoon opladen zonder kabels. Hoe praktisch wil je het hebben?

10. (H)eerlijk warm

Het mooiste voor het laatst bewaard: Soxs. De wollen sokken kennen heel veel vooroordelen ten opzichte van de traditionele geitenwollen sokken zoals wij die kennen. De SOXS zien er om te beginnen hip uit en hebben opvallende gekleurde merklabels. De schapen die de wol voor SOXS leveren, zijn op een diervriendelijke manier geschoren en we spreken van ecologisch schapenwol. Bovendien betrekken we bij de productie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En wist je dat Soxs ook ideaal zijn voor in de zomer? Wol isoleert goed en absorbeert tot 35 procent van zijn eigen gewicht waardoor transpiratie uit het lichaam wordt verwijderd. Je voeten blijven daardoor in de winter koel en in de winter lekker warm.


Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen