Social media
Offerte binnen 1 minuut
Opgemaakte visual binnen 1 uur
Gratis verzending
9.4 Beoordeeld door klanten (11077 beoordelingen)

Waarop letten bij het kopen van een paraplu?

Als het gaat om paraplu’s bedrukken, heeft Pinkcube een heel breed aanbod met veel keuzemogelijkheden. Dat is natuurlijk fijn, maar wat kies je dan? De paraplu’s zien er misschien op het eerste oog hetzelfde uit, maar toch zijn er prijsverschillen. Dit heeft onder andere te maken met het materiaal, de features en de functies van de paraplu. Wij helpen je op weg met meer informatie over de verschillende keuzemogelijkheden.

1

De kwaliteit van de paraplu: basis, goed of premium

Globaal genomen heb je bij ons de keuze uit een paraplu van drie kwaliteiten: basis, goed of premium. Is de paraplu bedoeld voor eenmalig gebruik tijdens een evenement of om van A naar B te komen? Dan kun je een paraplu kopen van basiskwaliteit. Ook ideaal als giveaway tijdens een beurs of ander evenement. Zoek je paraplu’s voor in de paraplubak bij de uitgang van het bedrijfspand of wil je een paraplu als relatiegeschenk inzetten? Kies dan voor een luxere, premium paraplu. De paraplu’s van goede kwaliteit zitten hier tussenin.

Verschillende onderdelen van een paraplu
2

De paraplu onderdelen

Naast de keuze van de kwaliteit, is het goed om te bepalen of je bijvoorbeeld een klassieke, grote paraplu wilt of een opvouwbare paraplu. Populair zijn ook de Senz stormparaplu’s die windbestendig zijn en zelfs niet omklappen bij windkracht 10. Paraplu’s bestaan altijd uit een aantal onderdelen, die we in de afbeelding benoemen. Deze onderdelen komen ook terug in de productomschrijving van de verschillende paraplu’s.

3

De afmetingen van de paraplu

Er zijn verschillende manieren voor het weergeven van de afmetingen van de paraplu. Om het makkelijk te maken, vermelden wij alleen de diameter (zie afbeelding). De klassieke paraplu heeft een diameter van 102 cm, een extra grote paraplu (golfparaplu) 130 cm. Deze grote paraplu is ook geschikt om met twee personen onder te lopen.

Afmetingen van een paraplu
4

De materialen - Baleinen & steel

Het is belangrijk dat de paraplu niet omklapt. De stok en de baleinen spelen daarbij de belangrijkste rol. Glasvezel baleinen zijn heel flexibel en daardoor in staat om krachtige windvlagen te ondervangen en niet om te klappen. Metalen baleinen zijn minder flexibel en buigen sneller om.

Het type materiaal dat gebruikt wordt voor de stok en de baleinen bepaald dus mede het kwaliteitsniveau van de paraplu. Een overzicht van de meest voorkomende materialen en bijbehorende eigenschappen:

5

Materialen - Het doek

Als je een paraplu gaat kopen, is het ook goed om te kijken naar het materiaal waarvan het doek gemaakt is. De doeken houden je uiteraard droog, maar er zit wel degelijk verschil in de kwaliteit van de verschillende doeken. We hebben de materialen en de eigenschappen op een rij gezet:

6

Overige factoren die van invloed zijn op de kwaliteit

In onderstaande tabel zijn alle overige factoren weergegeven die ook invloed hebben op de kwaliteit van de paraplu:

7

Verschillende designs, kleuren en vormen

Wat voor jou de beste keuze is als het gaat om het kopen van een paraplu, is natuurlijk voor een groot deel ook afhankelijk van je persoonlijke smaak. De paraplu’s zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende designs, kleuren en vormen. Denk bijvoorbeeld aan paraplu’s met verschillende soorten handvatten die van invloed zijn op de uitstraling van de paraplu. Zo zorgt een gebogen handvat voor een klassieke look en een recht handvat voor een moderne look. We hebben ons assortiment voor jou ingedeeld in 4 stijlen:

8

Filteren op features

Om je te helpen bij de keuze voor de juiste paraplu, hebben we handige filters aangebracht in ons assortiment. Onze bestsellers hebben we een vast label gegeven en we passen verschillende logo’s toe die zorgen voor herkenbaarheid van de verschillende features:

Windbestendig

Windbestendig

Bijzonder licht

Bijzonder licht

Windproef systeem

Windproef systeem

Bijzonder plat / smal

Bijzonder plat / smal

Paraplu opent en sluit met automatische drukknop

Paraplu opent en sluit met automatische drukknop

Paraplu sluit met automatische drukknop

Paraplu sluit met automatische drukknop

Paraplu opent met automatische drukknop

Paraplu opent met automatische drukknop

Handige hoes met draagband

Handige hoes met draagband

Diameter

Diameter

Gesloten lengte

Gesloten lengte

Water- en stofafstotend materiaal

Water- en stofafstotend materiaal

Opvouwbaar

Opvouwbaar

Bijzonder klein formaat

Bijzonder klein formaat

Komt u er zelf niet uit neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. We helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte paraplu!

9

Vragen of persoonlijk advies nodig?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over het kopen van paraplu’s? Onze productspecialisten staan voor je klaar.