5x marketingactiviteiten voor jouw bedrijf rondom Pasen

30 januari 2024 Geschatte leestijd: 4 minuten
5x marketingactiviteiten voor jouw bedrijf rondom Pasen

De volgende feestdag staat alweer voor de deur. Het is binnenkort namelijk Pasen! Perfect om met jouw bedrijf natuurlijk op in te spelen. In deze blog delen wij 5 marketing ideeën voor Pasen die je kunt organiseren met jouw bedrijf. Zo ben jij helemaal ready voor Pasen.

1. Paasontbijt/brunch met branded gifts

Pasen is voor velen een moment van samenkomen. Organiseer jij een lekkere paasbrunch op kantoor voor je medewerkers? Dan zijn deze must-have producten niet te missen op tafel. Hoe zorg je voor een prachtig aangeklede tafel vol lekkernijen, wat ook een bijdrage levert aan je interne marketing? Wij helpen jou daar graag bij. Denk aan gepersonaliseerde mokken of glazen en een mooi bedrukt tafelkleed. Voor extra sfeer aan tafel voeg je een gegraveerde borrelplank en een bamboe speaker toe. Nu kan het (paas)feest echt beginnen! Na de brunch is het tijd om gezellige (bedrukte) kaartspelletjes te spelen. Of lekker te genieten van de voorjaarstemperaturen. Dan hebben wij genoeg leuke spellen voor buiten.

2. Egghunt op kantoor of website

Even de dagelijkse werkzaamheden op een positieve manier onderbreken? Organiseer een speelse activiteit zoals paaseieren zoeken. Het doorbreken van de dagelijkse routine geeft jouw medewerkers extra motivatie en zorgt voor een betere samenwerking binnen het team. Creëer extra betrokkenheid door prijzen weg te geven.

Je kunt zelfs op je website een zoektocht naar paaseieren opzetten. Zodra de klant alle eieren (of eentje specifiek) gevonden heeft, komen ze terecht op een pagina waar een kortingscode wordt weergeven. Een slimme manier zodat ze jouw volledige website afspeuren. Ze bekijken pagina’s waar ze normaal gesproken niet zo snel op klikken. Dit in combinatie met je Pasen-gerelateerde nieuwsbrief zorgt voor meer verkeer naar je website.

3. Raad het aantal paaseieren en win

Wil je een leuke paasactie organiseren waarbij je interactie hebt met je klanten? Een leuke campagne is dan “Raad het aantal paaseieren”. Hoe zet je zo’n campagne op? Wij leggen in 4 stappen uit hoe je een geslaagde paasactie organiseert.

1. Plaats een grote glazen pot met paaseieren in je winkel of foto op social media. Zorg ervoor dat deze goed zichtbaar is en nieuwsgierigheid wekt.
2. Communiceer duidelijk hoe klanten kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld door hun schatting in te sturen via social media.
3. Bied prijzen aan die aantrekkelijk zijn voor je doelgroep. Bijvoorbeeld een samengesteld paaspakket met allemaal lekkernijen of andere relevante producten. Heb je inspiratie nodig? Bekijk de pagina met originele relatiegeschenken voor Pasen.
4. Gebruik de gelegenheid om in contact te blijven met de deelnemers, ook met degenen die niet hebben gewonnen. Je kunt bijvoorbeeld een korting aanbieden als dank voor hun deelname.

4. Geschenk paaschocolade

Pasen is het perfecte moment om je waardering uit te spreken naar je medewerkers en zakelijke relaties. En wie houdt er nu niet van een cadeautje? Bedruk eenvoudig je paaschocolade waardoor het niet alleen een uniek geschenk is, maar ook bijdraagt aan je naamsbekendheid. Van chocolade eitjes tot gedecoreerde chocolade kuikens. Zo val jij bij iedereen in de smaak!

5. Korting op paasassortiment/paasgerelateerde producten

Geef in de weken voor Pasen interessante kortingen op jouw paasgerelateerde producten of op jouw lente assortiment. Of organiseer een paas giveaway voor klanten die bestellen vanaf een bepaald bedrag. Zo verras jij jouw klanten én hebben zij een nieuwe reden om een bezoek te brengen aan jouw winkel of op jouw webshop. 

Buiten Pasen om zijn er nog meer dagen waarop je als bedrijf kunt inhaken. Benieuwd naar alle inhaakmomenten? Download hier onze gratis Pinkcube inhaakkalender van 2024. Zo ben jij altijd up-to-date. 

Ideeën nodig voor leuke paasproducten? Bekijk hier onze pagina vol inspiratie 

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen