Een zomerpakket samenstellen voor je personeel doe je zo!

19 maart 2024 Geschatte leestijd: 5 minuten
Een zomerpakket samenstellen voor je personeel doe je zo!

Ah, de zomer… Die periode waarin de zon hoog aan de hemel staat, de temperaturen stijgen en we uitkijken naar een heerlijke zomervakantie. Dan borrelt het idee op: hoe verras je jouw team dit seizoen op een manier die écht impact maakt? Het antwoord is natuurlijk met een zomerpakket. Een fantastische manier om je medewerkers te bedanken voor hun inzet, en ze een warm (of liever, verkoelend) zomergevoel te geven. Maar hoe stel je het perfecte zomerpakket samen voor jouw personeel? Dat leggen wij jou uit!

Wat is een zomerpakket en hoe zet je het in?

Een zomerpakket is als een zomerbriesje op een warme dag: verfrissend, welkom en soms verrassend. Het is een zorgvuldig samengesteld pakket met items bedoeld om jouw medewerkers te verwennen, te verrassen en te motiveren. Van praktische gadgets voor de langverwachte vakantie tot alle benodigdheden voor een heerlijke dag aan het strand. Het inzetten van een zomerpakket doe je om een speciaal moment te markeren, zoals het afronden van een groot project of als kick-off voor de vakantieperiode. Het is de perfecte manier om te zeggen: “We waarderen alles wat je doet, geniet van een heerlijke zomer!”

 

Mag jij het zomerpakket voor jouw personeel samenstellen? Supertof! Volg onderstaande stappen en je klaart de klus in een mum van tijd. 

Stap 1: bepaal het budget en de grootte van je team

Je avontuur begint bij het bepalen van het budget. Het mooie? Een zomerpakket kan zo uitbundig of bescheiden zijn als je zelf wilt. Belangrijk is dat de inhoud met aandacht is gekozen. Denk na over het aantal mensen in je team en het budget dat je per zomerpakket kunt en wilt uitgeven. Een goed begin is het halve werk!

Stap 2: kies het thema zorgvuldig

Nu je het budget hebt bepaald, is de volgende stap het kiezen van een thema. Dit is de rode draad die door je zomerpakket loopt. Het verbindt alle producten en maakt van alle losse elementen een geheel. Belangrijk is dat jouw thema aansluit op datgene dat je wilt uitdrukken: waardering, motivatie of misschien een gedeelde waarde zoals duurzaamheid.

Organiseer je een Summer Event voor je medewerkers? Koppel dan het zomerpakket aan het thema van dit event en reik de pakketten tijdens dit feest uit. Dan is het extra feest!

Een aantal ideeën voor thema’s zijn:
– Picknick Paradijs: alles wat je personeel nodig heeft voor een heerlijke picknick in het park.
– De Ontdekkingsreis: alles om de avonturier in je personeel naar boven te halen.
– Sporty Summer: perfect voor de sportievelingen.
– Ik Ga Op Reis En Neem Mee…: alle benodigdheden voor een fijne vakantie.
– Zon, Zee en Strand: alles voor de perfecte stranddag.

Ter Horst van Geel stelde onlangs ook een zomerpakket samen voor het personeel. Benieuwd? Check hier hun zomerpakket.  

Stap 3: stel het zomerpakket samen met de juiste producten

Nu het thema staat, is het tijd voor het leukste deel: de samenstelling. Elk item moet een glimlach op het gezicht van je medewerkers toveren. Wij denken graag met je mee. Hoe? Door alvast een aantal producten te selecteren voor de thema’s van jouw zomerpakket. Handig hè?

 

– Picknick Paradijs: bedrukte picknickmand, picknickkleden & serveerplanken met jouw logo erop.

– De Ontdekkingsreis: bedrukte reistas met een zaklamp, powerbank en travel kit met jouw logo erop.

– Sporty Summer: bedrukte sporttassen met een sportfles met karabijnhaak, sporthanddoek en pet.
– Ik Ga Op Reis En Neem Mee…: bedrukte koffers met een toilettas en reisset.
– Zon, Zee en Strand: bedrukte strandtassen met een zonnebrandcrème, badlaken, zonnebril en strandspel.

zomerpakket

Stap 4: voeg een persoonlijke touch toe

Ah, nu komen we bij het hart van het zomerpakket: de persoonlijke touch. Dit is wat jouw zomerpakket onvergetelijk maakt. Begin met het personaliseren van je uitgekozen producten. Een zomerse quote of jouw sprankelende bedrijfslogo op die stijlvolle strandtas? Doen! Niet alleen breng je hiermee jouw huisstijl tot leven binnen je bedrijf, maar je vergroot ook je merkbekendheid. Want geloof ons, die gepersonaliseerde strandbal? Die gaat overal mee naartoe, van Zandvoort tot Zakynthos!

Ook een handgeschreven kaart, een persoonlijk dankwoordje, of zelfs een kleine video van het team doet wonderen. Het laat zien dat je niet alleen waarde hecht aan je medewerkers als werknemers, maar ze ook ziet als individuen. Dit gebaar van persoonlijke aandacht maakt elk pakket uniek.

Stap 5: het moment van uitdelen

Eindelijk! Nu is het moment aangebroken om de zomerpakketten aan je personeel te geven. Koppel dit moment aan een zomerse gelegenheid om het helemaal af te maken. Want stel je eens voor: een gezellig zomerbarbecue waar iedereen in een ontspannen sfeer bijeenkomt, de geur van gegrild eten vermengt zich met de geluiden van gelach en gezellige muziek. Precies op dat moment, wanneer de teamspirit piekt, overhandig jij de zomerpakketten. Een moment van verrassing en vreugde, perfect getimed. Of verras jouw medewerkers met een onverwachte bezorging aan de deur. Dit brengt een glimlach en laat zien dat je aan hen denkt, ook buiten kantoor. Elk scenario is een unieke kans om waardering te tonen en de zomer feestelijk af te trappen.

Een zomerpakket samenstellen is een avontuur op zich. Het is een kans om creatief te zijn, je waardering te tonen en je medewerkers een zomerse verrassing te bezorgen die ze niet snel zullen vergeten. Dus duik in alle zomergeschenken, mix en match, en creëer iets dat even uniek is als je team!

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen