EK campagne opzetten? Laat je inspireren door iconische marketingacties

3 april 2024 Geschatte leestijd: 3 minuten
EK campagne opzetten? Laat je inspireren door iconische marketingacties

Op 14 juni trapt het EK voetbal weer af. Het maakt niet alleen voetbalfans enthousiast, maar ook marketeers die tot creatieve ideeën komen voor hun EK marketing campagne. Wanneer onze Oranje Leeuwen het veld betreden, zijn merken klaar om met originele campagnes en strategische zetten te scoren. Het EK voetbal biedt een kans voor opvallende reclame en slimme zetten zodat ze de harten van hun publiek kunnen winnen. Laten we de schijnwerpers richten op 5 onvergetelijke EK marketing acties die een blijvende indruk hebben achtergelaten. 

De Hup Holland Hup campagne

Op De ‘Hup Holland Hup’ campagne was een bekende en iconische slogan die geassocieerd werd met verschillende merken en campagnes rondom het Nederlandse voetbalelftal, bijvoorbeeld Albert Heijn, ING en Heineken. Nederland werd omgetoverd in een oranje paradijs. Straten en winkels hingen vol met vlaggetjes en decoraties. Deze oranje golf wakkerde een gevoel aan van saamhorigheid, mensen kwamen samen om het Nederlandse team aan te moedigen. 

De Jumbo Voetbalplaatjesactie

Denk je aan EK voetbal, dan denk je natuurlijk ook aan de voetbalplaatjes. Want dat was een grote hit. Een legendarische actie van Jumbo, waarbij je bij elke boodschap gratis pakjes voetbalplaatjes ontving. Een perfecte actie om klanten naar je winkel te trekken rondom de EK periode. Dit bracht niet alleen enthousiasme naar de supermarkt, maar ook naar schoolpleinen en ruilhoekjes, waar fans hun dubbele plaatjes ruilden om hun verzameling compleet te maken. Van jong tot oud, iedereen had hier plezier.

De Heineken OranjeLeeuwinnen-campagne

Heineken lanceerde een opvallende Ek campagne ter ondersteuning van de OranjeLeeuwinnen. Naast traditionele advertenties sponsorde Heineken ook speciale evenementen waar fans samenkwamen om de wedstrijden te volgen onder het genot van een verfrissend biertje. Hiermee bracht Heineken niet alleen het vrouwenvoetbal onder de aandacht, maar stimuleerde ook het gevoel van gelijkheid en inclusiviteit. 

De Philips lichtshow op de Erasmusbrug

Een andere gedenkwaardige marketingactie was de spectaculaire lichtshow op de Erasmusbrug in Rotterdam, mogelijk gemaakt door Philips. De avonden voor cruciale wedstrijden van ons Nederlandse team werden de brug en de omliggende gebouwen verlicht in kleuren van de Nederlandse vlag, inclusief dynamische lichteffecten en muziek. Hierdoor ontstond een magische sfeer en verhoogde natuurlijk de naamsbekendheid. 

De Albert Heijn Wuppies

En wie herinnert zich niet de Albert Heijn Wuppies? Deze pluizige oranje wezentjes waren klein in formaat, maar hadden een grote impact. Ze verschenen overal, van auto’s tot kantoorruimte, en brachten een grote glimlach op het gezicht van iedereen. Overal waar je ze zag werd je herinnerd aan de Albert Heijn. De Wuppies waren niet alleen een slimme marketingtruc, maar ook een symbool van feestvreugde en enthousiasme tijdens het toernooi.

Deze iconische marketingacties waren niet alleen gericht op het creëren van saamhorigheid en het benadrukken van het EK, maar versterkten ook de naamsbekendheid en de verkoop van het merk. Ben je klaar om ook een knallende EK campagne op te zetten? Ontdek onze unieke oranje artikelen en laat je inspireren!

 

P.S. ben je op zoek naar extra inspiratie? Neem dan zeker een kijkje naar de creatieve campagne van onze Pinkcube klant Dock14. Ontdek hun verhaal in het bijhorende testimonial en laat je inspireren door hun innovatieve aanpak en passie voor succesvolle marketing.

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen