Natuurlijke energie: hoe Pinkcube bijdraagt aan een groene energievoorziening

17 mei 2024 Geschatte leestijd: 3 minuten
Natuurlijke energie: hoe Pinkcube bijdraagt aan een groene energievoorziening

Bij Pinkcube zien we het belang van duurzame bedrijfsvoering en verantwoord gebruik van energiebronnen. We zijn dan ook actief bezig met het milieu en onze omgeving en nemen jullie regelmatig mee in de stappen die we zetten om te vergroenen. In deze blog hebben we het over onze initiatieven rondom zonne-energie, onze samenwerking met Eneco en de impact hiervan op het milieu. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Pinkcube en zonnepanelen

Op ons kantoor in Doetinchem hebben we honderd zonnepanelen geïnstalleerd die het hele jaar door energie leveren. Deze panelen dienen niet alleen als energiebron voor onze kantoorruimtes, maar ook voor de productie van enkele van onze populaire promotieartikelen, zoals pennen én sleutelhangers. In de zomermaanden voorzien deze panelen ons volledig van energie, waardoor we onafhankelijk zijn van externe energievoorzieningen. Op deze manier verkleinen we onze koolstofvoetafdruk en bevorderen we natuurlijke energie.

Onze samenwerking met Eneco

Wanneer onze zonnepanelen niet voldoende energie leveren, vooral in de wintermaanden, hebben we een samenwerking met Eneco voor groene energie. Eneco is een leider op het gebied van duurzame energie in Nederland en levert 100% duurzaam opgewekte energie, via HollandseWind. Deze energie is gecertificeerd met het SMK-ecolabel (Stichting Milieukeur), wat betekent dat de elektriciteit duurzaam wordt opgewekt in Nederlandse windparken. Jaarlijks controleert een onafhankelijke partij of de stroom nog steeds aan de strenge eisen voldoet.

Groen Geregeld label van Eneco Hollandse Wind

De bijdrage aan het milieu

Door volledig over te schakelen op duurzame windenergie van Eneco, dragen we actief bij aan de energietransitie in Nederland. Deze overstap zorgt voor een duurzamere energieconsumptie, vergroot de capaciteit voor duurzame opwekking en vermindert onze CO2-uitstoot aanzienlijk. Met de groene stroom van Eneco is de verwachting om in 2024 20.656 kg CO2 te besparen in vergelijking met grijze stroom (afkomstig uit fossiele bronnen). Dit staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 die 826 bomen in een gemiddeld jaar kunnen absorberen. Wow.

Zichtbare duurzame stappen met Eneco

Eneco ondersteunt ons niet alleen met groene stroom, maar biedt ook het Green Regulated communicatiepakket aan. Door dit pakket zijn wij in staat om materialen eenvoudig te personaliseren met onze bedrijfsgegevens, waardoor onze duurzame stappen zichtbaar zijn voor klanten en partners. Dit zien wij als een krachtige manier om te laten zien dat we serieuze stappen zetten richting een duurzamere toekomst.

 

Bij Pinkcube zijn we trots op de inspanningen die we leveren voor een groenere toekomst. Door te investeren in zonne-energie en een partnerschap aan te gaan met Eneco voor windenergie, nemen we concrete stappen om niet alleen onze bedrijfsvoering duurzamer te maken, maar ook actief bij te dragen aan een beter milieu. Maar, dit is slechts het begin; we zijn ons ervan bewust dat we meer stappen te zetten hebben, dus we blijven zoeken naar manieren om onze impact op de aarde te verminderen en een inspiratie te zijn van duurzame bedrijfspraktijken. Benieuwd wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid? Je leest het hier!

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen