Pinkcube is Great Place To Work Certified!

14 april 2021 Geschatte leestijd: 4 minuten
Pinkcube is Great Place To Work Certified!

Vandaag ziet de werkdag bij Pinkcube er anders uit. De dag begon namelijk met een breaking-news Skype meeting met het hele team waarvan niemand wist wat er komen ging. Geruchten deden zich de ronde in het team van Pinkcube. Welk nieuws zou zo bijzonder kunnen zijn dat we met het hele team onverwachts online samenkomen?

Het team van Pinkcube springt een gat in de lucht zodra COO Liselotte het goede nieuws vertelt. We zijn namelijk …. *tromgeroffel* Great Place To Work Certified! Dat betekent dat 90% van alle medewerkers Pinkcube een Great Place To Work vindt. Een bijzondere mijlpaal waar we, zeker in deze bewogen tijd, als bedrijf bijzonder trots op mogen zijn. 

great place to work

 

Trots, vertrouwen en plezier

Juist in deze tijd, nu we allemaal op afstand werken en persoonlijk contact met collega’s zeldzaam is, wilden we de mate van trots, vertrouwen en plezier binnen Pinkcube meten. Daarom vroegen we alle medewerkers om de Great Place To Work trustindex in te vullen. Een anoniem medewerkersonderzoek met 60 stellingen en 2 open vragen waarmee we inzicht krijgen in hoe wij presteren op de lat van goed werkgeverschap. Aan de hand van de data, kregen we inzicht in ongrijpbare thema’s zoals werkplezier en vertrouwen.

Voordat Pinkcube een Great Place To Work certificering kan bemachtigen, moet de score van de medewerkersonderzoek hoger dan 70% zijn. Pinkcube scoort in het medewerkersonderzoek op 90% (!) en er zijn zelfs onderwerpen waar we een score van 100% behalen. Zo zijn alle medewerkers het erover eens dat wanneer je bij Pinkcube komt werken, er meteen een warm welkom voor je klaarstaat. Ook behalen we een score van 100% op de stelling ‘mensen worden hier eerlijk behandeld, ongeacht hun seksuele geaardheid, geslacht, etnische herkomst en/of geloofsovertuiging.’ Als klap op de vuurpijl vinden alle medewerkers dat Pinkcube een leuke plek is om te werken.

great place to work

 

Kameraadschap

“Dat het team Pinkcube beoordeelt als Great Place To Work, is iets om bijzonder trots op te zijn. De pandemie heeft voor uiteenlopende uitdagingen gezorgd en heeft impact op ons allemaal. Bij Pinkcube werken betrokken, veelal jonge, enthousiastelingen met een can do mentaliteit. Samen hebben we creatieve oplossingen bedacht voor alle uitdagingen die we zijn tegengekomen. Dat we juist in deze onzekere periode de certificering Great Place to Work hebben verdiend maakt het extra bijzonder. Ons team scoorde in het onderzoek het hoogst op de waarde ‘kameraadschap’ (91%) waarbij verbondenheid, gastvrijheid en gemeenschap centraal staan. Dat ons team ondanks de afstand nog steeds verbondenheid voelt, is een groot compliment”, vertelt Liselotte, COO bij Pinkcube.

 

Doen waar we goed in zijn

Dankzij onze deelname aan het Great Place To Work onderzoek, weten we waar werknemers blij mee zijn en hoe we de werkomstandigheden kunnen optimaliseren. Daar gaan we mee aan de slag. We weten bijvoorbeeld dat collega’s het persoonlijk contact missen door het thuiswerken en we hopen binnenkort weer samen te kunnen werken in ons prachtige nieuwe pand. Of je elkaar nou spreekt bij de koffieautomaat, tijdens een boswandeling in de pauze of zomaar even een praatje maakt bij het bureau van een collega; het bedrijf bruist meer als de mensen samenkomen. Toch wordt thuiswerken ook als prettig ervaren; het maakt het eenvoudiger om taakgerichte focus te houden doordat er minder afleiding is. We bereiden ons daarom voor op een toekomst met hybride werkverdeling; een deel thuis en een deel op kantoor.

 

Als bedrijf zorgen we op die manier voor zo optimaal mogelijke werkomstandigheden. Als we werknemers in hun kracht zetten, kunnen ze doen waar ze goed in zijn; de klant ontzorgen. Zo draagt ook de certificering van Great Place To Work bij aan onze missie om het bestellen van promotieartikelen en relatiegeschenken moeiteloos te maken. Daar staan we voor. Moeiteloos en mooiste resultaat.

 

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen