Welkomstpakket voor nieuwe medewerkers

Welkomstcadeau's

Welkom aan boord: het perfecte welkomstcadeau voor nieuwe collega's

Nieuwe medewerkers in zicht? We’ve got you! Het binnenhalen van talent is voor veel bedrijven een uitdaging. Daarom is het extra belangrijk om ze een heel warm welkom te geven, zodat ze zich gelijk onderdeel van het team voelen. Verras jouw nieuwe medewerkers met een branded welkomstpakket en maak een onvergetelijke eerste indruk. Van een handige rugzak met jouw bedrijfslogo tot bedrukte pennen en gepersonaliseerde waterfles: deze musthave’s zorgen gegarandeerd voor een vliegende start. Maar hoe stel je het perfecte welkomstpakket samen? Daarmee helpen wij je graag! 

Handige checklist die helpt bij het welkomstpakket samenstellen:

✓ Bepaal het budget: Bepaal hoeveel geld je per budget wilt uitgeven. Houd hierbij rekening met de inhoud én de verpakking.

✓ Bestel essentiële kantoorbenodigheden: Kies onmisbare producten zoals bedrukte pennen en notitieboekjes met jouw bedrijfslogo uit.

✓ Bestel unieke, verrassende producten: Maak indruk met verrassende geschenken in het welkomstpakket van je nieuwe medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde waterflessen en lunchboxen, en handige gadgets als bedrukte powerbanks en speakers met jouw bedrijfslogo.

✓ Kies de verpakking: Een mooie verpakking geeft jouw zomerpakket nét dat beetje extra. Onze tip: een bedrukte rugzak. Waarom? Deze is niet alleen praktisch en mooi, maar zorgt er ook voor dat jouw merk overal mee naar toe gaat!

✓ Persoonlijke boodschap: Voeg een persoonlijke boodschap toe het welkomstcadeau helemaal af te maken. 

✓ Samenvoegen en uitdelen: Voeg alle onderdelen samen en tover een glimlach op het gezicht van jouw nieuwe collega’s.

Laat je inspireren:

Bedrukte waterfles voor in welkomstpakket voor nieuwe medewerkers
Waterflessen
Bedrukte powerbank als onderdeel van welkomstpakket voor nieuwe medewerkers
Powerbanks
Bedrukte paraplu voor in welkomstpakket voor nieuwe medewerkers
Paraplu's
Bedrukte lunchbox voor in welkomstpakket nieuwe medewerkers
Lunchboxen
Bedrukte bureau organizer voor in welkomstpakket voor nieuwe medewerkers
Bureau organizer
Bedrukte mok als onderdeel van welkomstpakket voor nieuwe medewerkers
Mokken
Bedrukte rugzak
Rugzakken

Kantoor

Alle essentials voor op kantoor

bob

Welkomstcadeaus

Maak een feestje van de eerste werkdag

ja

Sollicitanten

Voorbereid op bezoek van sollicitanten

Goodiebags

Zorg voor een blijvende herinnering

3x veelgestelde vragen over welkomstcadeau's voor collega's

1. Waarom zijn branded welkomstpakketten belangrijk? 
Welkomstpakketten dragen bij aan een positieve eerste indruk, boosten het gevoel van waardering én zorgen ervoor dat jouw nieuwe medewerkers zich gemakkelijker thuis voelen in het team. Daarnaast zorgt een welkomstpakket met bedrukte producten ervoor dat jouw merk breed wordt uitgedragen. Niet alleen op het kantoor, maar ook daarbuiten. Twee vliegen in één klap dus! 


2. Wat zijn de gemiddelde kosten voor een welkomstpakket?
Hoeveel je uitgeeft aan een welkomstpakket bepaal je helemaal zelf. Gemiddeld kost een welkomstpakket tussen de €20,- en €100,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van de inhoud én de kwaliteit van de producten waarmee je het welkomstpakket vult. 


3. Wanneer moet een welkomstpakket worden overhandigd?
Hierin zijn meerdere opties mogelijk! Meestal overhandigen bedrijven het welkomstpakket op de eerste werkdag aan de nieuwe medewerker. Zo krijgt hij/zij direct een warm welkom. Natuurlijk kan het ook zijn dat je jouw nieuwe medewerker al eerder wilt verrassen of dat hij/zij alleen vanuit huis werkt. Dan raden wij aan om het welkomstpakket vooraf naar het huisadres van de nieuwe medewerker te versturen! 

Handige blogs voor jouw employer branding

Employer branding: hoe je medewerkers blijft boeien en binden

Krapte op de arbeidsmarkt. Het is hot-topic op dit moment. Het werkaanbod is namelijk vele malen groter dan het aantal werkzoekenden. Veel bedrijven halen alles uit de kast om zich te onderscheiden. Elke dag verse avocado’s bij de lunch, catchy wervingsvideo’s, tekenbonussen, abri-campagnes en er zijn zelfs andersom sollicitaties waarbij werkgevers naar jou solliciteren. Maar de kunst is eigenlijk om huidige medewerkers zo goed mogelijk te binden en te boeien. Maar hoe doe je dat? In dit blog over employer branding geven we je een aantal tips.