Contact
  • +31 (0)314 - 820 303
    Nu telefonisch bereikbaar
  • info@pinkcube.nl
    Antwoord binnen 1 dag (08:30 - 17:30)

PMS-kleuren

Het artwork voor de opdruk op uw promotieartikelen moet worden aangeleverd in PMS kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System. PMS zijn coderingen die wereldwijd zijn afgesproken tussen alle partijen in het ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerpers, textielleveranciers en drukkers). Het woord 'matching' (‘overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen. Door PMS kleuren te gebruiken kunnen wij de overeenkomst tussen uw kleurkeuze en de inktkleur garanderen. Iets wat zonder PMS kleur kan afwijken.

Let op: De kleur inkt van de PMS kleur is altijd hetzelfde. Dit wil echter niet zeggen dat de kleuren er hetzelfde uit zullen zien op elk drukwerk product. Het onderliggende materiaal kan de inkt op verschillende manieren absorberen, waardoor er kleurverschil kan ontstaan.

Wij verzoeken u om het logo altijd in PMS kleur aan te leveren. Vaak weet uw reclamebureau, designer of marketingafdeling uit welke PMS kleuren uw huisstijl bestaat. Wilt u een relatiegeschenk of give-away bedrukken met uw logo, maar u weer niet welke PMS nummers de kleuren in uw logo hebben? Bekijk hier de PMS waaier en kies een PMS kleur (nummer) die het meest overeenkomt met de kleuren in uw logo. Indien u er zelf niet uit komt adviseren wij u graag over PMS-kleuren.