Contact
  • +31 (0)314 - 820 303
    Nu telefonisch bereikbaar
  • info@pinkcube.nl
    Antwoord binnen 1 dag (08:30 - 17:30)

PMS-kleuren

Voor de opdruk van jouw promotieartikelen en relatiegeschenken moet je het artwork aanleveren in PMS kleuren. Maar wat houdt dit precies in? PMS staat voor Pantone Matching System. Dit zijn coderingen die wereldwijd zijn afgesproken tussen alle partijen in het ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerpers, textielleveranciers en drukkers). Met het gebruik van PMS kleuren garanderen we dat jouw kleurkeuze overeenkomt met de inktkleur. 
 
Let op: De kleur inkt van de PMS kleur is altijd hetzelfde. Toch betekent dit niet dat de kleuren er hetzelfde uitzien op elk bedrukt product. Het onderliggende materiaal kan de inkt op verschillende manieren absorberen, waardoor kleurverschil kan ontstaan. 
 
Wij verzoeken je om jouw logo altijd in PMS kleur aan te leveren. Je reclamebureau, designer of marketingafdeling weet vaak uit welke PMS kleuren je huisstijl bestaat. Een promotieartikel of relatiegeschenk laten bedrukken met jouw logo, maar je weet de PMS kleuren niet? We’ve got your back! Bekijk hier je PMS waaier en kies een PMS kleur (nummer) die het meest overeenkomt met de kleuren in je logo. Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij adviseren je graag over PMS-kleuren.