< Alle artikelen
Print

Wat is dichtlopen?

Wanneer een logo of tekst kleine details heeft zoals dunne lijnen of kleine openingen, bestaat het risico dat de inkt op deze plaatsen gaat uitlopen. Letters kunnen hierdoor onleesbaar worden, dunne lijnen gaan vlekken en kleine openingen worden opgevuld met inkt. Uiteraard is dit niet het gewenste resultaat wat je voor ogen hebt. 

Voorbeelden

Hieronder zijn een aantal voorbeelden uitgelicht van veelvoorkomende problemen met dichtlopen.

Voorbeeld 1 dichtlopen 

Voorbeeld dichtlopen logo met dunne lijnen – Afhankelijk van de grootte, kunnen de lijnen dichtlopen zoals te zien is bij het logo rechts.

Voorbeeld 2 dichtlopen

Voorbeeld dichtlopen logo met kleine details – Logo’s met trademark symbolen zoals ® of ™ kunnen niet altijd goed bedrukt worden zoals te zien is in het voorbeeld hierboven. Afhankelijk van de grootte, kan de kleine ® dichtlopen zoals te zien is bij het logo rechts.

Voorbeeld 3 dichtlopen

Voorbeeld dichtlopen logo met uitgespaarde letters – Logo’s met uitsparingen/diapositief kunnen afhankelijk van de grootte van de vormen en letters dichtlopen met inkt. Vooral bij dunne letters is dit een veelvoorkomend probleem, zoals te zien is in bovenstaand voorbeeld. 

Voorbeeld 4 dichtlopen

Voorbeeld dichtlopen logo met kleine details – Logo’s met kleine details kunnen afhankelijk van de grootte dichtlopen met inkt. Zoals in bovenstaand voorbeeld te zien is, kunnen kleine stippen die dicht bij elkaar staan zich met elkaar vermengen.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?