< Alle artikelen
Print

Wat is dichtlopen?

 

Wanneer een logo of tekst kleine details heeft, zoals dunne lijnen of kleine openingen, bestaat het risico dat de inkt op deze plaatsen gaat uitlopen. Letters kunnen hierdoor onleesbaar worden, dunne lijnen gaan vlekken en kleine openingen worden opgevuld met inkt. Uiteraard is dit niet het gewenste resultaat wat je voor ogen hebt. Wanneer wij niet kunnen garanderen dat je logo of tekst goed bedrukt kan worden, geven we dit altijd aan. Jij beslist dan: neem je het risico of passen we het ontwerp aan?

 

Hoe gedetailleerd kunnen jullie drukken?
Wij drukken met hoge precisie, dankzij diverse druktechnieken. De mate van detail in de bedrukking hangt af van het artikel en het opdrukformaat. Een egale ondergrond laat zich bijvoorbeeld gedetailleerder bedrukken dan een ruwe. Twijfels over de geschiktheid van je logo of tekst voor bedrukking? Wij helpen je graag via [email protected] of +31 (0)314 – 820 303.

 

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgelicht van veelvoorkomende problemen met dichtlopen.

 

Voorbeeld 1 dichtlopen
Voorbeeld dichtlopen logo met dunne lijnenAfhankelijk van de grootte, lopen lijnen soms dicht zoals te zien is bij het logo rechts.

 

Voorbeeld 2 dichtlopen
Voorbeeld dichtlopen logo met kleine detailsLogo’s met trademark symbolen zoals ® of ™ kunnen niet altijd goed bedrukt worden zoals te zien is in het voorbeeld hierboven. Afhankelijk van de grootte, kan de kleine ® dichtlopen zoals te zien is bij het logo rechts.

 

Voorbeeld 3 dichtlopen
Voorbeeld dichtlopen logo met uitgespaarde lettersAfhankelijk van de grootte van de vormen en letters lopen logo’s met uitsparingen/diapositief  soms dicht met inkt. Vooral bij dunne letters is dit een veelvoorkomend probleem, zoals te zien is in bovenstaand voorbeeld. 

 

Voorbeeld 4 dichtlopen
Voorbeeld dichtlopen logo met kleine detailsAfhankelijk van de grootte lopen logo’s met kleine details soms dicht met inkt. Zoals in bovenstaand voorbeeld te zien is, kunnen kleine stippen die dicht bij elkaar staan zich met elkaar vermengen.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?