< Alle artikelen
Print

Wat is een activity tracker?

 

Sinds een aantal jaar is het hebben van een gezonde levensstijl voor steeds meer mensen belangrijk geworden. Mensen letten op de juiste stoffen in hun voeding, er wordt meer aandacht gegeven aan de mentale gezondheid en ook actiever zijn is hier een groot onderdeel van. Doordat er wordt aangeraden om rond de 8000 stappen op een dag te zetten, is het bijhouden van de dagelijkse activiteit door middel van een activity tracker een groot succes. 

 

Een activity tracker lijkt op een smartwatch, maar dat is het zeker niet. Een activity tracker heeft een smal bandje met een kleiner en slanker scherm dan een horloge. Het scherm heeft wel net als een smartwatch een OLED-kleurenscherm en de bandjes kunnen meestal verwisseld worden om deze helemaal aan te passen naar eigen smaak. Het systeem van een activity tracker is zo ontwikkeld dat wanneer deze wordt gedragen het de bewegingsactiviteit, de hartslag, de slaapactiviteit en het aantal calorieën die je verbrand meet. Draag je tracker dus dag en nacht, zodat je er het meest optimale resultaat uithaalt.

 

Activity tracker

 

Veel activity trackers houden de drager dan ook door de dag gemotiveerd door het geven van updates. Deze updates motiveren tot het zetten van meer stappen, of het alert maken van het aantal verbrande calorieën. Doordat de tracker ook het slaapritme bijhoudt, wordt de gezondheid van de drager volledig in kaart gebracht. Het bijhouden van al deze metingen wordt gedaan in een app. Deze sluit je door middel van bluetooth aan op je mobiele telefoon of tablet. Zo worden de gegevens uitgewisseld. Op basis van deze gegevens geeft de activity tracker een score op bijvoorbeeld je slaapritme of geeft je tips over een gezonde levensstijl. Het aanschaffen van een activity tracker helpt dus met bewuster leven en het focussen op wat goed is voor het lichaam.

Was dit een nuttig artikel?
Hoe kunnen we dit verbeteren?
How Can We Improve This Article?
Nog hulp nodig?