< Alle artikelen

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een soort streepjescode die je kunt scannen met je smartphone. Als je de QR-code scant kom je meteen op de website waar de code naar verwijst. Eigenlijk als een soort link. Zo kun je snel meer informatie vinden over een onderwerp of product. QR staat voor Quick Response. Via de meeste smartphones zit in de camerafunctie al een QR-scanner verwerkt. Als je telefoon dit niet heeft zijn er genoeg apps die gedownload kunnen worden om de code te scannen.

QR-code

Of je nou de QR-code via je smartphone of via een app wil scannen maakt weinig verschil. Je richt de camera op de QR-code en je scant de code door op de camera-knop te drukken. Wanneer de QR-code goed zichtbaar is en de camera scherp is gesteld op de code, verschijnt de link waar de QR-code naar verwijst in het scherm. Als je op de link klikt ga je direct door naar de pagina van het gescande product.

Een QR-code is dus een makkelijke manier om onder andere klanten of gebruikers van je producten en diensten te zenden naar de juiste pagina op je website of app. Of dit nou een recept is bij een bakproduct of een gebruiksaanwijzing bij een stofzuiger. Je geeft de eindgebruiker een gemakkelijke gebruikservaring.