Pinkcube deelt een stagiair met VV Doetinchem voor extra handen

6 februari 2024 Geschatte leestijd: 3 minuten
Pinkcube deelt een stagiair met VV Doetinchem voor extra handen


Als ik zeg: de eerste voetbalclub van Doetinchem, dan zeg jij natuurlijk: VV Doetinchem. De club bestaat al sinds 1907 en biedt iedereen de kans om te voetballen. Naast hun eigen leden, werken ze o.a. samen met De Graafschap, Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek en… Pinkcube! Van september tot december 2023 hebben wij met de voetbalvereniging een stagiair gedeeld en dat heeft ze een heleboel geholpen. Lees hier hoe dat in zijn werking ging.

Het is geen geheim, bij VV Doetinchem staat de boel al een tijdje op z’n kop – maar de club laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Met gemotiveerde vrijwilligers en bestuursleden blijven ze verbeteren en houden ze ‘the spirit alive’. Wel komen ze wat handen tekort en dat is de aanleiding geweest voor het delen van een stagiair. Het vinden van een stageplek is ook niet makkelijk en we krijgen bij Pinkcube veel verzoeken. Het idee was daarom om een stagiair te delen, die op ons kantoor begeleid zou worden, maar opdrachten zou uitvoeren voor VV Doetinchem en een paar voor Pinkcube. De stagiair hielp vooral de voetbalvereniging en bood hen handvatten om te innoveren. Er ontstond een win-win-win situatie, die we graag nog een keer herhalen!

Een stage met veel afwisseling

Door de twee verschillende organisaties is er veel afwisseling en áltijd wat te doen. Van het aanpassen van de website en uitvoeren van enquêtes, tot het maken van flyers en bezig zijn met offerte wijzigingen. Zo zorg je samen voor een optimale kruisbestuiving en was er mega veel te leren. Na de stage gaf de stagiair aan niet alleen heel veel geleerd te hebben over de organisaties en opdrachten, maar ook over plannen. Aangezien er altijd wel iets te doen was, moest hij wel georganiseerd te werk gaan en dit vond hij lastig, maar achteraf erg leuk. Het delen van een stagiair is een nieuwe manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ben je geïnspireerd als ondernemer? Kijk dan even om je heen welke organisatie er wel een extra handje kan gebruiken, want er zijn er genoeg. Zo bereik je samen moeiteloos het mooiste resultaat.

Website optimalisatie

In december 2023 is Pinkcube gestart met het begeleiden van Graafschap College studenten die aan de slag gaan met de website van VV Doetinchem. De studenten moeten een opdracht uitvoeren met betrekking tot website optimalisatie en laat VV Doetinchem nu toevallig een website hebben die daar aan toe is! Hierin worden zij wederom vanuit Pinkcube begeleid. Benieuwd waar we nog meer mee bezig zijn? Bekijk hier onze andere blogs.

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen