Alles over Join the Pipe op een rijtje
Geplaatst op 28 april 2020 in Branding

Alles over Join the Pipe op een rijtje

Naast zuurstof is water een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam. Het dient als bouwstof, transportmiddel, oplosmiddel en het houdt ons lichaam op temperatuur. Voor al deze functies is voldoende water enorm belangrijk. Makkelijk gezegd, maar niet altijd makkelijk gedaan. Daarom hebben ze bij Join the Pipe de droom om schoon drinkwater overal ter wereld beschikbaar te stellen.

In Nederland heeft Join the Pipe de drinkwatersector geïnnoveerd met diverse tappunten. Er zijn ruim 3500 taps geplaatst op openbare en private plekken. Denk hierbij aan ziekenhuizen, parken, wandelpaden en stationspleinen. Tevens hebben zij een bijzondere en noemenswaardige samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Door deze samenwerking kunnen veel kinderen tijdens het sporten water drinken. Producten met een goed verhaal, zoals die van Join the Pipe, dragen bij aan de beeldvorming van jouw merk. Lennart Stam, Projectmanager bij Join the Pipe, vertelt meer over hun product met een goed verhaal.

Projecten in ontwikkelingslanden

Terwijl we in Nederland trots zijn op de kwaliteit van ons kraanwater en hard werken om dit te promoten als duurzaamste drankje ter wereld, zijn er helaas nog veel plekken ter wereld waar schoon drinkwater niet beschikbaar is.

Join the Pipe in ontwikkelingslanden

Daarom financiert Join the Pipe met de verkoop van tappunten en waterflessen eigen projecten in ontwikkelingslanden. “Hiervoor werken we altijd met lokale partners, omdat zij de behoefte het beste kunnen inschatten. Op deze manier hebben we al ruim 300 projecten kunnen realiseren. Deze projecten lopen uiteen van de installatie van waterpompen in ruraal Afrika, waarbij dezelfde herbruikbare waterflesjes als in Nederland worden uitgedeeld zodat kinderen op een hygiënische manier water kunnen drinken, tot het opruimen van het plastic in de achterbuurten van Nairobi”, aldus Lennart.

Plastic soup bij de bron

Naast dat Join the Pipe zich richt op de beschikbaarheid van schoon drinkwater, zetten zij zich ook in voor het schoonhouden van rivieren, zeeën en oceanen. In de Westerse landen is er momenteel veel aandacht voor de plastic soup problematiek. Er komt steeds meer wetgeving tegen single-use plastic gebruik. En gelukkig is het recyclen van producten in opmars.

In Afrika wordt echter nog veel plastic in de rivieren gegooid, omdat zowel de afvalfaciliteiten als de kennis over de problematiek ontbreken. 90% van het plastic afval in de oceaan komt uit rivieren in Zuidoost-Azië en uit de Nijl en de Niger in Afrika. In plaats van dweilen met de kraan open, draait Join the Pipe de kraan dicht bij de bron. Waar er nu nog veel uit plastic sachets gedronken wordt, die daarna op het schoolplein gegooid worden en de berm in waaien, deelt Join the Pipe waterflessen uit en geven zij voorlichting over het effect van plastic in het milieu.

Hoe kan jij joinen?

Wil jij graag de goede doelen van Join the Pipe steunen en bijdragen aan het realiseren van watertappunten of reduceren van de plastic soup? Dat kan door het afnemen van de duurzame waterflessen. Bijna alle flessen zijn gemaakt van de hernieuwbare bron suikerriet, waardoor er geen nieuwe aardolie geboord hoeft te worden voor de productie. Bovendien worden de flessen geproduceerd in een CO2 neutrale fabriek en bestaat de opdruk uit UV-inkt, wat aanzienlijk minder vervuilend is.

Er zijn ook steeds meer kantoren die voor een indoor tappunt kiezen, zodat personeel de hele dag water kan drinken zonder hierbij onnodig veel afval te creëren. Dit is een sterke combinatie met de hervulbare waterflessen inclusief logo van jouw bedrijf!

Deel dit bericht