Bambook in het zonnetje op Wereld Bamboedag
Geplaatst op 16 september 2020 in Branding

Bambook in het zonnetje op Wereld Bamboedag

Hoewel we voortdurend bezig zijn met digitaliseren, kunnen we niet zonder pen en papier. Want zeg nou eerlijk: een brainstorm gaat toch veel makkelijker op papier? Een notitieboekje is en blijft onze beste vriend. Het nadeel is dat alle pagina’s van een bedrukt notitieboekje vol komen te staan met onzin die we later niet meer nodig hebben. Niet duurzaam en zeker niet efficiënt.

Bambook gelooft dat er manieren zijn om slimmer te werken. Slimmer werken betekent voor Bambook, efficiënter werken en daarmee verspilling verminderen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Let’s get digital

Door het gebruik van laptops, computers, tablets, mobiele telefoons etc. wordt het begrip ‘paperless’ steeds significanter. Papier wordt echter nog steeds overal en op elk moment gebruikt. Van onze schriften tot aan de kranten die we lezen. Helaas eindigt het meeste ervan bij het afval, wat ontzettend veel papierverspilling veroorzaakt.

De maatschappij is zich hier steeds meer bewust van. Ondanks deze bewustwording, is ontbossing nog steeds één van de grootste problemen betreft het milieu. De verwachting is dat het gebruik van papier de komende jaren niet gaat dalen. Gezien er nog een lange weg te gaan is voordat we niet meer afhankelijk zijn van papier, zorgt Bambook voor een duurzame en efficiënte oplossing.

Wat is een Bambook?

Eigenlijk is het heel simpel. Een Bambook is een fysiek boekje en een whiteboard in een. De manier waarop je op een whiteboard kunt schrijven en vervolgens weer kunt uitwissen, vinden ze bij Bambook erg handig. Dus waarom zou je dit niet op een kleiner formaat produceren?

De Bambooks worden met de hand in elkaar gezet in de drukkerij in Ede. Een Made in Holland product, dus! De drukkerij in Ede is ook nog eens een sociale werkplaats. Dit houdt in dat de Bambooks in elkaar worden gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nu verder..

Het gebruik van een Bambook is een verantwoorde manier van werken met papier. Maar ik hoor je denken; er wordt dus nog steeds papier gebruikt in de Bambooks. Oftewel er worden nog steeds bomen gekapt. Daarom wil Bambook de natuur graag wat meer teruggeven dan dat zij van de natuur vraagt. In samenwerking met Eden Reforestation Projects, plant Bambook per verkocht product één boom. Zij neemt de armste van de armste mensen aan om ervoor te zorgen dat er bossen geplant, onderhouden en bewaakt worden op een grote schaal. Eden Reforestation Projects opereert in landen waar het het hardst nodig is: Nepal, Madagaskar, Haïti, Indonesië, Mozambique en Kenia.

Draag jij een steentje bij aan de ontbossing en papierverspilling om tegelijkertijd werkdagen te creëren? Bij Pinkcube kun je een hardcover Bambook graveren of een softcover Bambook bedrukken met logo. Hulp nodig met jouw unieke ontwerp? Vraag onze product experts naar de mogelijkheden.

Deel dit bericht