Ontmoet Doory: om besmetting te voorkomen
Geplaatst op 9 juni 2020 in Branding

Ontmoet Doory: om besmetting te voorkomen

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn we veel bewuster van aanrakingen in openbare ruimtes. Deuren, pinautomaten, deurbellen, stoplicht of liftknoppen zijn stuk voor stuk bronnen van bacteriën en virussen. Daarom is Doory ontwikkeld, speciaal om aanrakingen te verminderen en daarmee besmetting te voorkomen. Doory is makkelijk te gebruiken en ideaal voor het openen van deuren en het indrukken van knoppen.

Het is allemaal begonnen met een idee hoe men geholpen kan worden in een nieuwe, aanraakvrije wereld. De zoektocht naar een ideaal product dat inspeelt op de huidige tijd. Een tijd waarin aanrakingen met oppervlaktes geminimaliseerd moeten worden. Samen met Chipolo d.o.o., eigenaar en producent van de gelijknamige bluetooth tracker, ontwikkelden Lars en Damian de Doory.

Doory is gemaakt van 100% messing en niet van bijvoorbeeld plastic. Messing is een legering van koper en zink en staat bekend om haar antimicrobiële eigenschap. Deze eigenschap zorgt ervoor dat ziektekiemen, zoals virussen en bacteriën, niet lang kunnen overleven. Doory zit in een milieuvriendelijke verpakking met een antimicrobiële finish. Door de passende pos-display, professionele verpakking en personalisatie mogelijkheden is de Doory perfect geschikt als relatiegeschenk.

Messing sleutelhanger

Als het gaat om onze eigen gezondheid, is goede informatie essentieel om zo goede keuzes te maken. Na de SARS pandemie in 2008 is er veel onderzoek gedaan naar mogelijkheden voor bescherming. Daardoor zijn er vele onderzoeken beschikbaar die ons meer leren over materialen die antimicrobiële eigenschappen hebben.

Een van de belangrijkste uitkomsten komt uit het onderzoek van Michels et al. (2015) naar de bestrijding van het SARS-coronavirus. In deze studie vond men dat het virus gedood was en na 4 uur niet langer aanwezig was op het koperen oppervlak. Bij een plastic oppervlakte was het virus nog te vinden na 72 uur. Om die reden is Doory dus gemaakt van messing, waar koper een onderdeel van is.

Doory als relatiegeschenk

Het is mogelijk om middels gravering een logo op Doory te zetten (vanaf 120 stuks) en ook de verpakking kan volledig customized worden (vanaf 1200 stuks). Doory is daarmee een ideaal geschenk, een echte give-away en leuk voor in bijvoorbeeld een “back-to-work” goodiebag. Benieuwd naar de mogelijkheden? De productexperts van Pinkcube vertellen je graag alle ins and outs.

Deel dit bericht