Zo behoud je teamgevoel wanneer iedereen thuiswerkt
Geplaatst op 17 april 2020 in Branding

Zo behoud je teamgevoel wanneer iedereen thuiswerkt

Vanwege de COVID-19 maatregelen is het percentage thuiswerkers hoger dan ooit. Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers zich minder betrokken voelen bij het team. Medewerkers die weinig op kantoor zijn, hebben minder contact met collega’s. Dit terwijl contact wel belangrijk is, omdat er juist energie gehaald wordt uit de aanwezigheid van anderen.

Hoe behoud jij als werkgever teamgevoel op afstand? Een vraag die nu relevanter en belangrijker is dan ooit tevoren. In dit blog lees je de tips die je nodig hebt om het beste uit de huidige situatie te halen. Samen met de tips van Rick van der Slikke, Accountmanager Correctbook, slaan jij en je collega’s je door deze situatie heen!

Goede communicatie is de sleutel tot succes

De oplossing om teamgevoel te behouden, lijkt simpel: toon je waardering, houd onderling contact en communiceer goed met je medewerkers. Over het werk maar ook zeker over privé zaken die normaal bij het koffieapparaat besproken zouden worden. Er zijn tal van zakelijke communicatiemiddelen zoals Slack, Zoom en Skype die dit tegenwoordig een heel stuk makkelijker maken. Organiseer eenvoudig een digitale weekstart of vrijdagmiddagborrel om de week samen te beginnen en af te sluiten. Zo boots je de normale kantoor sfeer het beste na. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden!

Steek waardering niet onder stoelen of banken

Onderzoeksbureau GFK stelt dat maar liefst 90% van werkend Nederland het belangrijk vindt om gewaardeerd te worden door hun werkgever. Ook blijkt dat ruim 8 op de 10 medewerkers een relatiegeschenk een belangrijke vorm van waardering vindt. Een opvallende opmerking hierbij is dat het niet altijd gaat om de financiële waarde. Dit maakt dat de boodschap en de manier van geven minstens zo belangrijk zijn.

Het geven van een relatiegeschenk is de uitgelezen mogelijkheid om in deze tijden blijk van waardering aan de thuiswerkers te tonen. Juist nu is dit belangrijker dan ooit! Waar de fysieke afstand steeds groter wordt, kun jij met een relatiegeschenk ervoor zorgen dat je het teamgevoel en de betrokkenheid behoudt. Zelfs op afstand.

Waardering tonen en efficiënt thuiswerken met één geschenk

Met Correctbook sla je twee vliegen in één klap. Correctbook is een uitwisbaar notitieschrift dat je volledig kunt personaliseren. Zo kan je een op maat gemaakte boodschap aan je personeel meegeven. Het is naast een blijk van waardering en een hart onder de riem tegelijkertijd een perfect geschenk om je personeel de tools te geven om thuis productief te zijn.

Een rommelige thuiswerkplek en inefficiënt werken behoren met een uitwisbare Correctbook namelijk definitief tot de verleden tijd. Wisselen van pagina indeling? Dat kan! Door middel van de ringen kun je snel de bladzijden in- en uithalen. Werk efficiënt je taken af met de Correctbook To-do pagina’s, orden eenvoudig je aantekeningen met de Correctbook Tabbladen en maak gemakkelijk een overzichtelijke planning voor de komende 4 weken met de Correctbook Weekplanner. Het samenstellen van het ideale notitieschrift om thuis productief te zijn was nog nooit zo eenvoudig!

Met de opbrengsten van de verkoop van de Correctbooks wordt schrijfmateriaal op scholen in Afrika beschikbaar gesteld. Voor ieder verkocht boek hier, kan een kind daar drie maanden lang schrijven. Daarnaast bespaar je enorme hoeveelheden papier, wat goed is voor het milieu én voor de portemonnee.

Hoe pak jij het aan?

Samenwerken is in deze situatie belangrijker dan ooit. Vooral het faciliteren in de benodigdheden is van vitaal belang. De digitale meetings en telefoongesprekken die je inplant, zorgen ervoor dat de organisatie en het team niet over het hoofd worden gezien. Vergeet ook zeker niet dat extra stukje waardering richting medewerkers te laten blijken. Pinkcube denkt graag met je mee in mogelijkheden! Neem snel contact op met onze productexperts.

Deel dit bericht