4x trends voor de evenementenbranche

27 februari 2024 Geschatte leestijd: 3 minuten
4x trends voor de evenementenbranche
Liggen jouw eventplannen al klaar in de startblokken? Bereid je voor op een rit aan succesvolle evenementen. Voor je verder leest, vraag je je misschien af: welke soorten evenementen we precies bedoelen. Van festivals tot zakelijke bijeenkomsten. Het zijn verschillende soorten evenementen, maar hebben allemaal als doel om positieve momenten te creëren en mensen met elkaar te verbinden. Ze vormen dé hoogtepunten in onze agenda’s. Speciaal voor jou hebben we de opkomende trends en ontwikkelingen van de evenementenbranche op een rijtje gezet. Zo maak je van jouw event gegarandeerd een daverend succes.

1. Virtuele en hybride evenementen

De afgelopen jaren zijn virtuele en hybride events enorm gewild in de evenementenbranche. En deze trend gaat gewoon door in 2024. Waarom? Simpelweg omdat ze lekker makkelijk en toegankelijk zijn. Virtuele evenementen laten je overal ter wereld aanwezig zijn. Zo bereik je een megabreed publiek. Geen gedoe met reizen of de juiste outfit kiezen. Ook zijn ze budgetvriendelijker om te hosten. Verras je deelnemers met een speciaal aandenken, zoals een notitieboek of pen met jouw event logo. Hierdoor houden ze een blijvende herinnering aan jouw event. 

 

Hybride evenementen zijn een mix van zowel persoonlijk als virtueel. Oftewel de ideale combinatie. Ze bereiken een groot publiek, maar profiteren ook van de voordelen van face-to-face interactie. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, neem zeker een kijkje in de wereld van virtuele en hybride evenementen en laat jouw volgende event een hit worden. 

2. Geef een extra touch aan jouw event

Steeds vaker kiezen mensen voor een luxere beleving, waarbij ze profiteren van verschillende voordelen. Een VIP-ticket dat toegang biedt tot de backstage of exclusieve faciliteiten, zoals het vermijden van de wachtrij. Laat gepersonaliseerde evenementenbandjes bedrukken met jouw event logo. Dit maakt het onderscheiden van bezoekers in het bezit van een VIP-ticket ook gemakkelijker.  

3. Duurzaamheid blijft een hot topic

Duurzaamheid is tegenwoordig essentieel bij het organiseren van evenementen. Nu er een verbod zit op op het gratis weggeven van plastic bekers, speelt het vermijden van eenmalig plastic een grote rol. Dit los je op met herbruikbare bekers of waterflessen. Hiermee verklein je de ecologische voetafdruk. Veel organisatoren leggen de focus op het positief beïnvloeden en verbeteren van het milieu. Duurzaamheid is momenteel de kern van moderne evenementen. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk alle duurzame relatiegeschenken

4. Giveaways en verrassende goodiebags

Zet jouw merk in de schijnwerpers. Het slim inzetten van deze promotieartikelen creëert niet alleen een blijvende herinnering, maar vergroot ook je naamsbekendheid. Een goedgevulde goodiebag is als een cadeautje waar iedereen nieuwsgierig naar uitkijkt. Maar hoe doe je dat, de perfecte goodiebag samenstellen? Lees onze blog over het samenstellen van goodiebags en ontdek.

Met deze event trends maak je zeker een blijvende indruk en nemen je bezoekers volgend jaar opnieuw deel aan jouw event. Op zoek naar meer inspiratie in de evenementenbranche met producten voor allerlei soorten evenementen? Laat je inspireren! 

Deel dit bericht

Bekijk ook deze artikelen