Markeer het afscheid van de klas van 2021 met deze examencadeaus
Geplaatst op 25 mei 2021 in Inspiratie

Markeer het afscheid van de klas van 2021 met deze examencadeaus

De afgelopen maanden is er veel spanning geweest rondom het centraal examen op de middelbare scholen. Gelukkig werd maandag 17 mei 2021 eindelijk het startschot gegeven voor de eindexamens. Oftewel, de spanning of de examens wel doorgaan wordt vervangen door examenspanning. Daarom kunnen geslaagde leerlingen dit jaar een extra verzetje gebruiken. Zet ze na deze zware periode eens extra in het zonnetje met een betekenisvol afstudeercadeau. Want ondanks dat het zwaar en bewogen jaar was, zullen ze school stiekem toch missen. Kortom, dit is hét moment om ze een positieve herinnering mee te geven.

Afstudeercadeau anno 2021

Gadgets: iedere leerling is er dol op. Anno 2021 heeft de technologie zich zo dusdanig ontwikkeld, dat we niet meer zonder kunnen en er op school veel gebruik van maken. Het vele gebruik van deze hebbedingetjes maakt bedrukte gadgets een geschikt afstudeercadeau. Welke leerling wil er nou geen bedrukte draadloze bluetooth speaker om zijn favoriete muziek te luisteren? Of een powerbank zodat ze tijdens het reizen nooit met een lege smartphone batterij zitten? En als we het dan toch over reizen met het openbaar vervoer hebben, denk dan ook eens aan een pasjeshouder. Handig om de ov-chipkaart, schoolpasje en bankpasjes in te bewaren. Dit functionele cadeau zal elke schooldag – ook na het examen – van pas komen. 

Klaar voor het volgende avontuur met bedrukt schrijfgerei

Waar het middelbare school avontuur stopt, begint er ook een nieuw avontuur. Hoewel een deel van de leerlingen misschien een tussenjaar gaat nemen of gaat werken, zal het overgrote deel een vervolgopleiding gaan volgen. Een afstudeercadeau dat in alle gevallen van pas komt, is schrijfgerei. Want ondanks dat leerlingen gek zijn op gadgets, zal een mooi schrijfblok met een bijpassende pen toch in de smaak vallen. Tijdens het volgen van colleges blijft het fijn om even snel een aantekening te maken in een bullet journal of agenda. Wat de leerlingen ook gaan doen na hun examenjaar, een bedrukte vulpen of balpen met een bijbehorend notitieblok met bedrukking vallen beide onder de noemer ‘altijd goed’. Met een persoonlijke boodschap of een logo op dit afstudeercadeau, zorg je ervoor dat examenleerlingen altijd terugdenken aan herinneringen van de middelbare school.

Gehydrateerd de dag door

Een examencadeau waar beginnend student lang plezier van heeft, is een mooie drinkfles of thermosfles om water, thee of koffie in te bewaren. Dit afstudeercadeau komt vooral van pas tijdens het reizen of tussen colleges door. Zo kun je drinkwaren voor onderweg als cadeau geven zoals een bedrukte thermosfles of een waterfles met fruitfilter. Daarnaast kan het ook voorkomen dat leerlingen in september nog steeds veel thuis moeten werken. Kies dan voor een bedrukte mok met een felicitatie of een leuke herinnering. En omdat examenleerlingen hun examenfeestje dit jaar niet groots kunnen vieren, kun je ervoor kiezen om een cadeau te geven die ze tijdens een uitgesteld examenfeestje kunnen gebruiken. Zo kun je een shotglaasje, een bierglas, longdrinkglas of een champagneglas bedrukken. 

(klein) feestje vieren met afstudeercadeaus

Dit jaar vieren de examenleerlingen hun examenfeest met een klein gezelschap thuis. Hoe leuk is het dan om leerlingen te verrassen met vrolijke versiering? Zo kunnen ze er toch een knalfuif van maken. Kies bijvoorbeeld voor bedrukte vlaggetjes of ballonnen. En nu we deze zomer eindelijk kunnen genieten van de sportzomer, komt ons Oranje Pakket ook van pas. Dit pakketje past door de brievenbus, is in full color te bedrukken en bestaat uit vlaggetjes, cocktailprikkers en een feesttoeter. En wat dacht je van de welbekende graduation hoed? Deze iconische hoed kun je uitdelen bij een de examenuitreiking en kan zowel bedrukt als onbedrukt geleverd worden. 

Last but not least: Snoepgoed en chocolade!

Toch een simpel, maar altijd goed (en lekker) examen cadeau geven? Dan is chocolade altijd een goed idee. Bedruk het etiket van een chocoladereep, het doosje van chocolaatjes of het etiket van een champagnefles gevuld met bonbons. Wil je echt een uniek cadeau? Kies er dan voor om je felicitaties uit te drukken in de vorm van een chocoladetelegram. Deze cadeaus zullen weliswaar snel op zijn, maar je bent verzekerd van dankbare scholieren. 

Kortom, Pinkcube biedt veel verschillende manieren om examenleerlingen in het zonnetje te zetten. Wij snappen dat deze periode al hectisch genoeg is en daarom denken wij graag mee over een uniek examen cadeau dat gegarandeerd een lach op het gezicht van de leerlingen tovert. Heb je vragen over verzendopties, bedrukking of wil je advies over een passend afstudeercadeau? Onze klantenservice staat voor u klaar via chat, mail of telefoon.

Deel dit bericht