Advies over zonnebrillen bedrukken

1

Wat betekent UV 400 bescherming?

Iedereen weet natuurlijk dat we onze huid goed moeten beschermen tegen de zon. Bijna iedereen gebruikt daarom ook zonnebrand. Maar het is zeker net zo belangrijk om onze ogen goed te beschermen tegen UV straling. Hier komt UV 400 bescherming om de hoek kijken. Simpel gezegd: zonnebril glazen met UV 400 bescherming werken als zonnebrandcrème voor uw ogen!

UV 400 bescherming is er om blootstelling aan zowel UVA (ultraviolet A) en UVB (ultraviolet B) straling te voorkomen. Een van de grootste verschillen tussen UV 400 bescherming en andere middelen tegen straling, is dat UV 400 bescherming lichtstralen zo klein als 400 nanometer kan blokkeren. Dit betekent dat 99-100 procent van de schadelijke straling tegen wordt gehouden. Al onze zonnebrillen beschikken over UV 400 bescherming.

2

Filter categorieën

Zonnebrillen kunnen worden ingedeeld in filter-categorieën. Variërend van categorie 0 t/m categorie 4. Deze categorieën geven de sterkte van het filter aan die schitteringen van de zon tegenhoud. Ook geeft de categorie aan hoeveel procent licht het filter tegenhoudt. Hoe hoger de categorie, hoe lager het percentage licht dat door het filter komt. Middels de filters op onze webshop kunt u zien welke zonnebrillen tot welke filter categorie behoren. Op de productpagina’s is de filter categorie ook terug te vinden middels een logo.

3

Lens technologie

Naast de standaard zwarte- en multicolour glazen beschikken enkele van onze zonnebrillen over speciale lenzen die enige toelichting vragen.

Gepolariseerde lenzen

Gepolariseerde lenzen

Wanneer licht op vlakke oppervlakken weerkaatst, bijvoorbeeld op water, sneeuw, glas of bestrating, wordt het licht op dat oppervlak gereflecteerd. Dit is zeer intens en u heeft meer kans op oogirritatie, vermoeidheid en soms ook van een beperkt zicht. Gepolariseerde lenzen blokkeren al het verticale licht en beschermen uw ogen tegen de verblinding. Met gepolariseerde lenzen ziet u deze weerkaatsing niet.

Gepolariseerde lenzen zijn in het bijzonder geschikt voor:

  • Watersporten (sportvissers kunnen zo beter naar het wateroppervlakte kijken bijvoorbeeld)
  • Fietsen
  • Rijden wanneer er vaak een hoge mate van reflecterende verblinding is

Polarisatie is niet hetzelfde als UV-bescherming. U moet dus nog wel voor UV-absorptie zorgen.

Spiegel coatings

Spiegel coatings

Spiegelcoating is een sterk reflecterende coating die is aangebracht op de lenzen van een zonnebril. Dit om de dosering licht die in de ogen schijnt te verminderen. Dit maakt de zonnebrillen geschikt voor activiteiten die plaatsvinden in zeer lichte omstandigheden. Bijvoorbeeld skiën op een zonnige dag.

De kleur van een spiegel coating kiezen is puur een cosmetische beslissing. De kleur van de spiegel coating heeft totaal geen invloed op hoe u de kleuren ziet. Het is de kleur van de getinte lens onder de coating die bepaald hoe je de kleuren ziet. Andere zullen zichzelf zien in de spiegelende lenzen.

Gradient lenzen

Gradient lenzen

Gradient lenzen zijn bovenin donkerder getint dan onderin, gelijkmatig verloop. Deze lenzen zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor auto rijden. Bovenin beschermen ze je zicht voor overmatig zonlicht en onderin is het dashboard duidelijk zichtbaar.

4

Hoesjes en verpakkingen

Gebruik de handige filters om te zien welke brillen voorzien zijn van een opberghoes of gift box. Op de productpagina’s staat het tevens aangegeven met logo’s.

Zonnebril hoesje

Hoesjes

Een deel van onze collectie zonnebrillen wordt in een zachte hoes met koordsluiting geleverd. Ook zijn er zonnebrillen te bestellen die geleverd worden in een harde brillenkoker. Zo ziet uw geschenk er luxueus en hoogwaardig uit en kan het veilig worden opgeborgen.

Zonnebril giftbox

Giftbox

Wilt u uw relaties een mooi geschenk geven, dat ook nog eens mooi is ingepakt? Kies dan voor een zonnebril verpakt in een gift box. Zo ziet het geschenk er professioneel uit en maakt het een goede indruk op al uw klanten en/of relaties.

5

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen of wilt u graag meer advies over zonnebrillen? Onze productspecialisten staan voor u klaar!