Zo blijft jouw digitale privacy op orde
Geplaatst op 28 januari 2020 in Branding

Zo blijft jouw digitale privacy op orde

Vandaag, 28 januari, is het Data Protection Day. Op deze datum ondernemen verschillende instanties activiteiten om het bewustzijn rondom privacy en persoonsgegevens te vergroten. Zo ook bij ons! In de nabije omgeving zien we regelmatig massieve datalekken, ransomware, verkeerd geadresseerde e-mails en vergeten documenten in de trein. Het wordt tijd om dit fenomeen de das om te doen. Pinkcube en Spy-Fy slaan de handen ineen en geven vier tips om structuur aan te brengen in je digitale privacy. 

De meest gebruikte devices zijn smartphones en wearables met direct daarop volgend het gebruik van een laptop. Alle berichten die jij op deze devices verstuurt en ontvangt, zijn zeer kwetsbaar. Ze zijn eenvoudig te traceren en zelfs te wijzigen. Hackers maken hier maar al te graag gebruik van. Ties den Dekker, Managing Director Spy-Fy, vertelt hoe jij het beste om kan gaan met privacygevoelige gouden data.

Tip 1. Beveilig je account met tweestapsverificatie

Allereerst kun je je account beveiligen met de zogenoemde tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie is een extra beveiliging waardoor online toegang tot gevoelige zaken als internetbankieren of een e-mailaccount beter wordt beschermd. Als je dit instelt, moet er een tweede pincode, wachtwoord, vingerafdruk of facescan worden ingevuld zodra er wordt ingelogd op een ander apparaat. Ook moet er na verloop van tijd een unieke code worden ingevoerd om te bevestigen dat jij het bent. 

Tip 2. Automatisch downloaden van foto’s en video’s uitschakelen

Eind vorig jaar waarschuwde de (wereldwijd) meest gebruikte applicatie WhatsApp voor een veiligheidslek voor zowel Android- als iPhone gebruikers. Hackers zouden een videobestand sturen en zodra deze werd gedownload, konden zij toegang krijgen tot gegevens op je telefoon. Omdat het downloaden van foto’s of video’s vaak automatisch gebeurt, is dit een relatief makkelijke manier voor criminelen om binnen te komen op smartphones. Om je tegen een dergelijk hack te beveiligen, kun je jouw standaard instellingen wijzigen. Zo kun je het automatisch downloaden uitzetten bij gebruik van mobiel netwerk, bij verbinding met WiFi of bij roaming.

Tip 3. Veiligheid op de werkvloer

Naast veiligheid in en rondom applicaties op je smartphone, kun je ook een laptop beveiligen. Een webcam is handig bij een meeting via Skype, echter kunnen hackers eenvoudig de camera uitlezen en zelfs wijzigingen in beeld aanbrengen. De meest veilige oplossing? Super simpel! Je camera afplakken. Daarom hebben we bij Spy-Fy onder andere webcam covers geschikt voor alle devices (incl. Apple) ontwikkeld. Deze beveiliging zorgt ervoor dat jouw activiteiten niet meer zichtbaar zijn. Bovendien kun je bij Pinkcube webcam covers bedrukken met logo of tekst. Dat is nog eens een leuk en veilig cadeautje voor je collega’s!

Tip 4. Zonder gevaar de weg op

Werk je vaak op locatie? Dan is de USB data blocker de oplossing. Een data blocker is een USB tussenstuk dat enkel stroom doorlaat, waardoor al het mogelijke dataverkeer wordt geblokkeerd. Dit beschermt jouw smartphone en/of laptop tegen het ongewenst bekijken van persoonlijke data wanneer deze wordt opgeladen via een publiek stopcontact. Dit maakt de USB data blocker het perfecte gadget die bescherming biedt tegen ongewenst lezen van data. Laat je hem bedrukken bij Pinkcube, zorgt deze bescherming tegelijkertijd voor exposure van jouw merk.Natuurlijk zijn er nog veel meer opties om jezelf en jouw omgeving te beschermen tegen privacy misbruik. Denk aan anti-diefstal promotieartikelen zoals een afgesloten rugzak of een RFID kaarthouder. Pinkcube biedt de mogelijkheid om deze te bedrukken met logo of tekst. Dat is nog eens een leuk extraatje!

Deel dit bericht